close
слънчеви очила_модел

Слънчевите очила са един от най-важните аксесоари за лятото. Важно е да изберем очила, с които ще защитим очите си от слънцето и ще имаме добро зрение. На пазара има модели с различни форми, цветове и големини, но освен да закупим модерен аксесоар, искаме и надеждно да предпазим очите си от ярката светлина.перфектните слънчеви очила

Предлагаме ви няколко съвета за това как да си изберете качествени очила, които да защитават зрението ви.

Защита

Основната функция на слънчевите очила е да защитават очите от вредните UV лъчи. Радиацията е силна и вредна, и може да причини сериозни последствия. Затова изберете чифт, който ще ви осигури добра защита срещу ултравиолетовите A и B лъчи. Не се препоръчва да си купувате очила само за декоративна цел, защото те не предпазват. Нивото на защита е обозначено върху стикера на самите слънчеви очила, а за да сте сигурни в параметрите е добре да се консултирате и със специалист.

модерни очила

Форма

Определете формата на лицето си, за да разберете какъв модел ще ви отива най-много. Различните очила подхождат на различна форма на лицето. За да се постигне балансиран ефект, изберете очила с противоположна на формата на тази на лицето ви. Тя може да бъде овална, сърцевидна, с по-остри черти, а за да я определите си направете снимка и очертайте лицето си с контур. Тогава можете да определите до коя от формите се доближава най-много очертанието на лицето. След като определите формата на лицето е време да изберете подходящите очила. Те трябва да бъдат стилен аксесоар, но не забравяйте, че основната им функция е да защитават очите.

Стил

Формите, моделите и размерите на очилата са толкова разнообразни, че изборът определено не е лесен. Ако имате предпочитания към някой модел, непременно го изпробвайте. Но помислете добре преди да си закупите очила, дали ще подхождат на повечето ви дрехи и изобщо на стила ви на обличане.

Ето няколко класически модела, които са доста предпочитани.

Авиаторски очила– Един модел, който е винаги актуален. Обикновено са капковидни, а рамките са метални и много тънки. Най-често обгръщат цялата зона около очите.

Големи рамки– Това са ретро моделите, вдъхновени от модата пред 50-те и 60-те години. Тези очила са любими на много знаменитости и модели като изпъкват с неподправен чар.Тук спадат и очилата тип котешко око, които са станали символ на ретро сексапил.

Кръгли очила – Още един хитов модел, който се свързва основно с хипи движението. Доста популярна и оригинална опция за това лято.

Спортни очила – Това са обикновено продълговати по форма очила, чиято функция не се ограничава само до спорта, могат да се носят при различни поводи и стилове.

очила за слънце

Цвят

Цветът на стъклата и рамките има голямо значение за това с какво се комбинират очилата и как стоят най-добре. Освен това цветът на стъклата има ефект върху чувствителността на очите. За шофьорите това е особено важна характеристика.

Сив – влияе на контраста и намалява интензитета на светлината.

Кафяв – блокира ултравиолетовите лъчи и е много подходящ за ежедневно ползване.

Жълт – блокира  синия спектър на светлината, затова е подходящ за ски, но не се препоръчва за шофьори, тъй като не позволява ясно разпознаване на цветовете.

Оранжево – идеални за зимни спортове и за ползване през деня.

Изработка

Слънчевите очила трябва да са изработени от лек, гъвкав и устойчив материал, който да не се издрасква, и в същото време да е издръжлив на изпускане или удър. Стъклата трябва да са направени от материал, през който да се вижда ясно. Например акрилните стъкла, са най-евтината опция, но не са устойчиви и ясни, от друга страна стъклото е тежко и се чупи лесно. Един от най-удачните варианти е полиуретан.

Надяваме се нашите съвети да ви помогнат да изберете най-подходящия модел слънчеви очила. Този аксесоар определено си заслужава инвестицията. Изберете устойчиви и стилни очила, които ще ви стоят добре и ще отиват на дрехите в гардероба ви, а освен това ще защитават очите ви от вредните лъчи.

 

Tags : лицеляторамкаслънчеви очила
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response