close
Дамска модаПолезни съвети

Няколко хитри трика, с които да превърнем летния си гардероб в есенен

dress

Макар есента вече официално да е дошла, тези от нас с топла кръв и носталгия по лятото все още не искат да се разделят с летните си дрехи. А и времето си играе номера с нас като ту ни вкочанява от студ, когато сме тръгнали по къс ръкав, ту ни сварява от жега, когато сме се навлекли с тънък пуловер или яке. Оказва се, че с няколко лесни трика може да направите така, че да продължите да носите любимите си сандали или къси панталони без да мръзнете от студ или да умирате от горещина. Най-важната хитринка е да подберете такива базови дрехи, които може да носите самостоятелно, но позволяват и да са част от наслояване с други дрехи.

Полата – къса или около коляното, ако тя е основна част от вашия гардероб, не я прибирайте, само защото вече е есен. Тя е мултифункционална и може да я носите още дълго време, като сложите тънки чорапи или чорапогащи, замените сандалите с бели гуменки или меки велурени ботуши, а нагоре вместо тениска или тънка блуза без ръкав облечете лек памучен или ленен пуловер с едра плетка или по-плътна блуза с дълъг ръкав.

Не обръщайте гръб и на червената си коктейлна рокля. Дори и тя да е с отворено деколте или голи рамене, все още може да я носите през студените дни, като просто облечете стилен черен жакет или блейзер. Заменете сандалите с тънки каишки с по-затворени, но все така елегантни обувки.

dress

Със сигурност имате и любима лятна рокля. Стига да не е от съвсем тънка материя, спокойно може да я включите и в есенния си гардероб. Достатъчно е да сложите върху нея дълга жилетка или сако. Друг вариант е да обуете плътни тъмни чорапогащи. За по-смелите има и трети вариант – да облечете блуза с дълъг ръкав под лятната си рокля, макар тук да рискувате с неуспех, ако не подберете и съчетаете правилно материите и моделите.

Все още може да се радвате и на удобните си къси панталони, като удължите времето, в което да ги носите. Просто гледайте те да са черни или в друг тъмен тон и ги носете с плътни чорапогащи в телесен или черен цвят. Отгоре носете блуза с дълъг ръкав, а долу обуйте сандали или боти.

4806279

Широките цветни летни панталони или белите ви дънки също имат място в есенния гардероб. Просто добавете към тях свободен и удобен пуловер или бяла блуза с тъмно сако или жакет. При белите джинси е още по-лесно, защото имате повече възможности. Важното е да им добавите някой от цветовете от есенната палитра, било във вид на цветно сако или жилетка, туника или къса рокля върху тях, затворени обувки, боти или дори ботуши, които да контрастират, а понякога е достатъчна дори една черна или кафява чанта.

d4c400777e9ca82b917054f193cc9792--chunky-sweaters-comfy-sweater

Какво да правите и какво не?

  • Използвайте голямата си сламена чанта за плаж като ежедневна дамска чанта.
  • Не се превръщайте в диско кралица. Не прекалявайте с лъскавите сребристи и златисти елементи и въобще с блясъка. Разковничето е в умереността.
  • Удължете сезона на сандалите. Спокойно може да ги носите с дълги панталони и есенен аутфит.
  • Не оставяйте наслояванията от дрехи да подчертаят това, което трябва да прикриете. Леърингът е чудесен начин да удължите сезона за летните си дрехи, но не допускайте да заприличате на парцалена торта.
  • Използвайте класическото съчетание на цветове и дрехи – сини дънки с бяла блуза и кафяво яке (или в цвят каки). Никога няма да сбъркате.
  • Не прекалявайте с аксесоарите. Кърпата или шалът, леката плетена шапка и акцентиращият колан са ваши добри приятели при преобразяването на летния гардероб в есенен, просто не ги носете всички едновременно.
  • Направете шала най-добър приятел. Той ще промени всеки ваш тоалет в есенен.
cd0795e5653d532eb037601794e1d839--scarf-knots-tie-a-scarf
  • Не носете планинарското си яке в града. Къмпинг шикът просто не се вписва.
  • Добавете топли есенни цветове в гардероба си. Жълто, оранжево, ръждиво червено или горчица са класически, но може да си изберете и от тазгодишната есенна палитра на Pantone.
  • Не носете дебели къси чорапи със сандали. По модните подиуми може и да е често срещан тренд, но вашите бели тенис чорапи просто не се вписват в него.
  • Изберете клин като алтернатива на панталоните.
  • Не бъдете ходещо пийп шоу. Есента може да изкушава с носенето на къси поли и полупрозрачни тъкани, но не прекалявайте и не показвайте прекалено много от себе си. Оставете нещо и за въображението.
  • Наслоявайте, но оставете нещо голо. Слоевете с дрехи ще ви донесат топлина и комфорт в студените есенни дни, но ако оставите някъде да се вижда кожата ви, това със сигурност е секси и интересно.
  • Не се поддавайте на ученическата мода. Забравете за ¾ плътни чорапи със сандали или обувки с ток.
  • Показвайте голите си крака с красив летен загар колкото може по-дълго. Не носете чорапогащи до последния възможен момент.

Както и да решите да промените летния си гардероб в есенен, не забравяйте вечния принцип на Коко Шанел – преди да излезете се погледнете в огледалото и свалете последно добавения аксесоар. Така никога няма да има опасност да изглеждате претрупани и ще бъдете елегантни, независимо от стила ви на обличане.

Tags : гардеробесенлятотрик
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response