close
1772

Понякога, за да постигнем запомнящ се и стилен външен вид, не е нужно да си купуваме купища нови дрехи. Достатъчна е само една нова чанта. Така трансформацията в изискана дама става проста и всеки може да си я позволи.

За много от нас най-трудната задача е да изберем подходящата чанта, която да се съчетава добре с обувките. Забравете максимата, че те трябва да се в един цвят и текстура, това вече е в историята. Дизайнерите сега ни внушават, че трябва да проявяваме повече кураж и въображение, когато избираме чанта. Разбира се, добрият вкус и стил не трябва да се пренебрегват.

Практически съвети

Последните модни тенденции повеляват, че чантата трябва да се съчетава с тоалета, а не с обувките. Но ако наистина се нуждаете от сходни чанта и обувки, никой няма да ви спре. Само помнете следните правила:

6b2f8a927e4d9c0a41fa1bbbb58a8c48
  • Може и дори е препоръчително да комбинирате различни текстури. Съгласете се, че комбинацията от лачени обувки и лачена чанта е скучна. Вместо това пробвайте да носите лачени ботуши с чанта от велур (или обратното), и веднага ще откриете колко по-интересно изглеждате.
  • Може и трябва да съчетавате принтове с едноцветни тъкани. Ако притежавате чанта с красив десен на цветя, която много харесвате, тя веднага ще загуби чара си, ако обуете обувки със същия принт. Вместо това подчертайте красотата на чантата, като обуете едноцветни, например червени, обувки. Същото важи и в обратния случай – обувки на точки биха се допълвали чудесно от едноцветна чанта.
  • Изберете обувки в един тон, но от материи с различна текстура. Може да съчетаете матирани обувки с чанта с металически блясък – да речем, бежови обувки с бронзова или златиста чанта.

 

За да бъдете стилни

Ако сте от жените, които изпитват затруднение да съчетаят аксесоарите си, не се отчайвайте! Просто обърнете внимание на детайлите. Така, както можете с лекота да различите спортните от ретро обувките, така може да отличите и чантите. Има различни стилове – спортни, ежедневни, официални, елегантни и т.н. Достатъчно е да запомните, че комбинирането на два различни стила чанта и обувки е забранено.

Освен това, обърнете внимание на формите и пропорциите.  Например, чифт елегантни или официални обувки биха си вървели много добре с чанта с овални форми, докато офис обувките, при които липсват декоративни елементи, може да се съчетаят с чанта със същите характеристики.

a0b2c4e7a8ebd8e2aef5349f04664747--business-lady-lady-dior

Не забравяйте и принципа за правилното съчетание на цветовете – топлите тонове са в хармония само с други топли цветове, съответно – студените се комбинират добре с други студени.

За да се подсигурите с универсален набор от чанти и обувки, трябва да притежавате по един комплект черни, кафяви и бежови. Това ще ви позволи да изглеждате стилно и елегантно по всяко време на годината и във всяка ситуация. Ако разполагате с достатъчно ресурси, може да си купите и по два комплекта от всеки цвят – едни в офис стил и едни в спортен.

Основни типове чанти

  • Меки кожени чанти без допълнителни детайли. Те са подходящи за комбиниране с практически всеки тип обувки и могат да се носят ежедневно.
  • Чанти, украсени с ципове, верижки, нитове, капси и други декоративни елементи. Идеалният им партньор са чифт семпли обувки.
  • Клъч, „плик“ или други малки чанти. Те са най-подходящи за елегантни и женствени обувки. Ако търсите чанта, която да пасне на сандали с тънко токче и остър връх, изберете клъч или друга тънка чанта с дълга презрамка, а на обувки стилето подхожда чанта „плик“.
f4cdccf205a8e1b65d3cec75477e1701--color-blocking-color-combos
  • Чанта с кожа от влечуго – змийска или крокодилска. Независимо дали е принт, имитация или истинска кожа, обувките трябва да имат точно същия дизайн.
  • Чанти с изчистени форми – правоъгълни или овални. Те подхождат най-добре с бизнес обувки.
  • Пощальонска чанта. Най-често се носи през гърдите и отива на боти или ботуши с ниски подметки.
  • Текстилна или сламена чанта. Много е удобна за разходки по плажа или през града и се съчетава добре с чифт модерни сандали.
  • Безформени спортни или пътни чанти с голям обем. Те подхождат на мокасини, платнени или груби мъжки обувки.
  • Чанти с необичайни форми, пъстри и ярки десени и декорации. Най-добре е да се съчетават с едноцветни семпли обувки.

И последният ни съвет е: само ако се отнесете сериозно към избора на чанта и обувки, ще постигнете елегантен и модерен вид с минимални средства и усилия.

 

Tags : модаобувкистилсъчетаниечанти
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response