close
Дамска модаПолезни съвети

Как да отслабнете за минути с помощта на дрехите

f51b0c80598b7a88818fbe77bd63796f

Едва ли има жена, която никога да не е искала да е по-стройна и по-слаба, дори и всъщност да е такава и да изглежда съвсем добре. Не всяка има желание или възможност редовно да посещава фитнес салона, за да се поддържа във форма, а понякога и късно се сеща, че спешно трябва да се появи в целия си блясък на някое събитие. Малцина са тези, които са напълно доволни от вида си и не смятат, че имат нужда от подобрения. За останалите ще дадем няколко базови съвета какво да правят и какво да не правят, когато подбират тоалетите си.

По същество основните правила са две – маскирайте недостатъците и отвличайте вниманието от тях и подчертавайте предимствата и привличайте погледите към тях. Ако разглеждаме самите методи за постигане на тези цели, те включват фактическо стягане на тялото и оптическа илюзия, постигана най-вече с форми, дължини и цветове.

  • Нека започнем от бельото – може да ви се струва маловажно, но от вашия избор на долно бельо зависи как ще стоят дрехите върху него. Най-важното е то да ви е по мярка. Вярно, че с по-малък сутиен бюстът ви се повдига и изпъква съблазнително, но също така над и под него изплуват всички излишни тлъстини, които често си личат и през горните дрехи. По същата причина е важно да са ви точно и бикините или боксерките. Друга важна особеност при избора на бельо е винаги да се спирате на такова с подсилени места, които оформят и поддържат различни части от тялото ви. Именно заради това не се препоръчва носенето на силно изрязани бикини с тънки ластици и т.нар. „прашки“. Не пренебрегвайте и стягащото бельо, ако не в ежедневието, то поне при специални случаи. Колкото и да не е секси самó по себе си, то ще направи вас да изглеждате по-секси в дрехи.
r424501-p424607-front
  • Колкото до размера на горното облекло, и тук важи същото – купувайте си само дрехи по мярка. Една от най-честите грешки е да не се спазва това правило. Прекалено тесните дрехи само ще подчертаят всяка ваша гънка, а прекалено широките ще постигнат обратен на търсения ефект, като ви направят да изглеждате още по-едри, отколкото сте.
  • Обърнете внимание на цветовете. Черният деним е ваш приятел. Тъмните дънки със средно висока талия, права кройка (но не прекалено тесни), и малко стреч в тях ще ви направят да изглеждате с няколко килограма по-леки. Носете ги с няколко сантиметра по-дълги и се качете на високи обувки. Само избягвайте задните джобове и прекалено пищните украси. Всъщност, не се притеснявайте да носите и други дрехи в черно или тъмно синьо, тъмно маслено зелено или шоколадово кафяво. Те не само ви правят по-слаби, а и с тях избягвате сенките, които неравностите на тялото ви биха хвърляли върху светли дрехи, което само би ги подчертало.
salsa_black_slim__72565_1417864406
  • Същевременно не бягайте от ярките краски – да, те имат обратен ефект на тъмните, за това ги използвайте да подчертаете силните си страни (напр. бюст), и да отвлечете вниманието от проблемните места (напр. ханш). Добра комбинация е ярка връхна дреха с черна под нея. Същият ефект ще постигнете и с пъстър десен с дребни детайли. Друго решение е да изберете дрехи в един цвят от главата до петите. Така получавате един цял вертикален „блок“, по който погледът се плъзга отгоре-надолу и обратно, вместо настрани.
  • Подбирайте внимателно кройката на дрехите си. Втален жакет или блейзер с дължина до ханша ще стои идеално върху дънки или права пола, акцентирайки върху най-тясната ви част – талията, и прикривайки по-широкия корем или ханш. Придържайте се към по-тесни и дълбоки (вертикални) деколтета – U- или V- образни. Дълбоко деколте на гърба също е добър вариант. Всяко показване на откритата ви кожа ще привлече вниманието към нея, за сметка на нежеланите части от тялото. Дори и да се харесвате с широки деколтета тип лодка, е добре да ги избягвате, защото те визуално разширяват горната част на тялото ви. Полите и роклите си избирайте с А-силует, който е по тялото ви в най-тясната му част и се разширява надолу, с дължина най-добре около коляното, но може и до глезена, в зависимост от ръста ви. Друг подходящ модел са припокриващите се блузи и рокли („прегърни ме“). Те успешно маскират проблемната зона около кръста, без да добавят излишен обем.
f5f20e6dd2ae56a250d4ef41065db6d5
  • Ето още няколко визуални ефекта, които ще излъжат окото, че сте по-слаби и стройни. Носете вертикално райе. Колкото по-ситно, толкова по-добре, но една широка линия отпред също върши работа. Подобен ефект създават и циповете. Напълно се отречете от хоризонталните линии, за да избегнете плъзгането на погледа настрани по тях. Много хитър ход е да заблудите гледащия с умела комбинация между тъмни тонове отстрани на дрехата и светли отпред. С този метод може лесно да „създадете“ извивки на тялото си там, където реално ги няма или не са ясно изразени. Освен това окото много трудно възприема истинските ви форми, защото все се стреми да следи светлите очертания и пренебрегва тъмните, което помага да изглеждате значително по-слаби, особено отдалеч.
692811-eblouissante-dans-sa-robe-stella-950x0-3
  • Подбирайте материите – освен да се съобразявате с тях според сезона, е добре да ги избирате и според тялото си. За пълните дами е добре да се придържат към естествените платове като памук (в частност и деним), и коприна, както и структурирани материи, които много по-лесно прикриват несъвършенствата на тялото и очертават исканата форма на тялото. Дрехите от тях сами поддържат формата си, а не стоят прилепнали по тялото. За това пък избягвайте изкуствените материи, които имат свойството да прилепват по него и да подчертават всички нежелани за показване места. Избягвайте и вълнените плетки, както и платовете с текстура, които само увеличават видимо обема на тялото.
  • Използвайте аксесоарите от главата до петите в своя полза. Започнете от обувките – високите токове издължават и реално, и визуално краката, а оттам и цялото тяло. Значение имат обаче и върховете – избирайте обувки със заострени носове, а не с четвъртити. Не носете такива с отворени пръсти или с каишка на глезена. Най-голям ефект се постига с обувки в телесен цвят, които придават още сантиметри към крака ви. Ако сте с панталон и кожата ви не се вижда – изберете обувки в неговия цвят.

Не пренебрегвайте и бижутерията като средство за допълване на ефекта на по-слабо и високо тяло. Тя може да се използва по два начина – ако носите пищни, смели и големи бижута в горната част на тялото си (колиета, обици, диадеми), ще отвличате погледа от останалите му части. Ако се притеснявате от пълни ръце и рамене, носете големи гривни и пръстени, които да отклоняват вниманието. А ако изберете дълги колиета и дълги висящи обици, отново постигате ефект на издължаване на торса и шията, както и на по-слабо лице.

f51b0c80598b7a88818fbe77bd63796f
  • И накрая няколко думи за самите вас. Поддържайте малко по-тъмен тен, защото той създава същия ефект като по-тъмните дрехи – прави ви да изглеждате по-слаби. Освен това, естественото почерняване на слънце стяга кожата и заглажда неравностите ú. Носете косата си далеч от лицето, а ако я вържете на конска опашка, това допълнително създава илюзия за по-слабо и високо тяло, по-скулесто лице и по-дълъг врат. Използвайте грим, който да привлича погледите към лицето ви (разбира се, без да прекалявате и да приличате на клоун). Подчертавайте по една част (например само устните или само очите), и оставете останалите да изглеждат по-естествено.
Tags : модаотслабванестилтрик
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response