close
Полезни съветиРазни

6 неща, които трябва да сложиш в багажа си

опаковане на багажа

Мечтаете ли за лятната почивка? Много хора вече са я планирали и очакват с нетърпение деня, в който ще грабнат багажа и ще се отдадат на релакс и любими занимания. Преди това обаче трябва да се погрижим за багажа. Ако сте го оставили за последния момент, приготвянето му може да се превърне в досадна или дори изнервяща задача. А понякога, просто ви се иска да прескочите тази част и да се насочите директно към плажа.

Някои хора предпочитат да пътуват с минимален багаж, но за други е много важно да носят със себе си всичко необходимо. Това се отнася до голяма степен и за семействата с деца, където малкото багаж не е невъзможна задача, но определено е предизвикателство.багаж

На всеки се е случвало да отиде на почивка и да осъзнае, че у дома са останали доста важни неща. Това често води до неприятни ситуации. В стремежа си да оптимизирате максимално багажа си понякога е трудно да се направи разлика между това, което може да вземете и това, което трябва да вземете.

Убедени сме, че с малко предварителна подготовка, добро планиране и организация, можете да стегнете багажа си бързо и ефективно. За да направим това още по-лесно сме ви подготвили списък със задължителните неща, които трябва да вземете се със себе си при пътуване.

Паспорти и документи

Преди да тръгнете на път се уверете, че сте взели всичките си документи – лична карта, шофьорска книжка, международен паспорт, здравна карта, документи на автомобила и т.н. Важно е автомобилът ви да е минал технически преглед, застраховката да е изрядна, да имате винетка и зелена карта, ако се налага. Други важни документи са самолетни билети, застраховки и потвърждения за резервации. Задължително проверете, че документите са валидни (в срок) и носете фотокопие на личните си документи, особено ако пътувате извън страната.

паспорти

Аптечка

Не е нужно да носите куп лекарства, но основните трябва да присъстват. Задължително вземете лепенки за рани, болкоуспокояващи за глава и стомах, средство против алергични реакции, спирт и риванол. Не забравяйте рецептите от лекаря си ако приемате лекарства по предписание. Също помислете за личните си хигиенни средства като контрацептиви, тампони и други санитарни принадлежности.

Зарядни и устройства

Голяма част от багажа ни в днешно време се състои от различни устройства. Таблети, телефони, лаптопи, фотоапарати и прочие. Всяко едно от тях има нужда от захранване, така че не забравяйте зарядните устройства и  батерии, както и допълнителни неща като карти памет, слушалки и други приставки. Дори да сте решили да се изключите от света, вземете поне едно устройство за връзка и зарядно за него.

козметика

Козметика

Много е важно да направите добър подбор на козметиката, която ще вземете с вас. Ако отивате в населено място или на хотел, можете да оставите вкъщи шампоаните, душ геловете, сапуните и пастите за зъби. Добра опция са малките опаковки на тези продукти, направени специално за пътуване. Задължително вземете слънцезащитни средства като крем за слънце, лосион за след това, балсам за устни, както и шапка и слънчеви очила. Подберете продуктите, които най-често ползвате от декоративната и бяла козметика и ги добавете в багажа. Кремовете за лице, интимните гелове и други продукти са доста индивидуални и може да не ги намерите в местните магазини там където отивате. Също е важно да си набавите репелент за насекоми както и средства за успокояване при ухапвания и сърбеж.

Пари в брой

Дори да предпочитате да плащате с банковата си карта, е важно винаги да имате пари в брой и то в няколко валути ако пътувате в чужбина. Ако отивате в малко населено място, може да не намерите лесно банкомат, а и таксите за теглене от чужбина са доста високи. Ако пътувате зад граница задължително подгответе пари в местна на валута. Оставете малка сума за дребни разходи преди пътуването на родна земя като за такси, нещо за хапване, списание или кафе.

книга на плажа

Книга

Любимото четиво е задължително на плажа. Но и да отивате на екскурзия с пълна програма, винаги е добре да имате нещо за четене. Ако пътувате с автобус или самолет, книгата винаги е добра компания. Ако пък предпочитате електронните четци или таблетите, не забравяйте да вземете зарядно за тях и да заредите батериите преди самото пътуване.

Надяваме се този списък от основни неща, които трябва да присъстват в багажа ви да е полезен при следващото ви пътуване. Пригответе тези неща първи и след това можете спокойно да мислите за всичко останало. Може да ви се стори досадно, но подготвянето на списък преди пътуване ще ви спести доста време, усилия и нерви. Освен това, така няма да забравите нищо нито на отиване, нито на връщане.

Насладете се на една пълноценна почивка без излишни притеснения като се погрижите за багажа си предварително.

Tags : багажваканциялятопочивка
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response