close
Дамска модаРазни

Как да се облечем през големите студове?

winter2dressyou.bg

Зимата ни изненада с лют студ и много сняг. Много от нас харесват бялото очарование на зимата, но на никого не му е приятен хапещият студ и рискът от сериозна настинка. Синоптиците дават надежда за повишаване на температурите много скоро, но до тогава е добре да се обличаме топло. За тези условия навън трябва да се екипираме с топли ботуши с грайфер за сняг, дебел, вълнен пуловер, задължителни шал, шапка и ръкавици и топло яке от непропусклива материя.

Освен това обаче има още няколко неща, които можем да направим за да се предпазим от студа. В тази статия искаме да споделим с вас няколко лесни трика за да ви е топло дори, когато сте навън и да изглеждате добре въпреки обемните дрехи. Ще ви помогнем да предпазите тялото от студа и да комбинирате дрехите по стилен начин.winter_dressyou.bg

Няколко слоя дрехи

Познатият под шеговития надслов „ефект на зелката“ трик е да облечете няколко слоя дрехи един върху друг. Това не значи да сложите на себе си всичко от гардероба, но с правилната комбинация от дрехи, можете да се чувствате комфортно и в най-студените дни. Най-добре е да облечете три слоя, които да сваляте и регулирате според телесната температура. Не се навличайте прекалено за да не се изпотите и настинете. Също така не разчитайте само на външния слой т.е дебелото яке да ви държи топло, а изберете нещо меко и комфортно, което да е най-близо до тялото. Придържайте се към принципа – две по-тънки дрехи топлят повече от една дебела.

Предпазете главата и шията

Тези две части от нашето тяло губят най-много топлина през студените дни. Затова винаги носете шапка, която обаче да не е прекалено стегната за да не спира кръвообръщението. Също така изберете дрехи с висока горна част като поло пуловер или яке с висок цип. Шалът ви помага да регулирате топлината около врата. Не забравяйте да увиете добре шала не само на шията но и отзад на врата, за да се предпазите от вятъра и студа.

winter2dressyou.bgТопла дреха за горната част на тялото

Много е важно да изберете подходящата дреха за горната част на тялото. Пуловери, жилетки, блузи и шалове, трябва да топлят добре, което не значи да са много дебели. Едрите плетки по принцип не топлят така както например кашмир или естествена вълна. При покупката на пуловери е много важно да гледате етикета и материята, от която са направени. Ако имате пуловер с деколте, задължително облечете отдолу друга блуза или поло, която да ви предпази. Имайте предвид, че дрехите от едра плетка не са подходящи за дами с по-пищни форми. Винаги съобразявайте дъжината на горната дреха с фигурата си, за да не се окажете с дреха, която е прекалено къса и не ви помага в студеното време. При избора на горни дрехи са важни ръкавите. Изберете такива, които няма да пропускат лесно студа. Добър избор са ръкавите със събран отпред ръкав или ластик при якетата. Избирайте пуловери със събрани при китката ръкави и долна част, за да не преминава студа лесно.

winter3_dressyou.bg

Бельото е от значение

Бельото се намира най-близо до тялото ни и през зимата то трябва да е съобразено с температурите. Забравете за дантеленото и сатенено бельо през зимата, тъй като държат хладно. Подходящи материи са памукът и ликрата. Можете да заложите на бодита, корсети и боксерки за студения сезон.

winrer_5dressyou

Краката трябва да са на топло

Краката определено са слабо място, което трябва да пазим добре през студените дни. Зимните панталони тряба да са тесни и прибрани направени от вълнен плат или актуалният туид. Можете да сложите и чорапогащник  или клин отдолу. Полата не е най-подходящият избор за големите студове. Дебелите чорапи и топлите високи ботуши са задължителни, за да предпазите долната част на краката от студа.

Обличайте се топло и комфортно и така ще можете да се насладите на позитивната страна на зимата и нейната бяла магия без да оставяте студа да развали настроението ви!

Tags : дрехизимазимни дрехистуд
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response