close
Полезни съвети

Как да коригираме дрехите без шиене?

cut.dressyou.bg

Трябва да признаем, че понякога след празниците трудно влизаме в старите си дрехи и в това няма нищо страшно. Някое и друго петно от вино или червило, или коремче, което трудно влиза в дънките са позната ситуация.

Не е нужно веднага да купувате нови дрехи или да носите старите на шивач, за да можете да ги носите без притеснения. Дори не се налага да вадите шевните машини. Подготвили сме ви няколко трика, с които лесно да нанесете корекции върху зацапани или отеснели дрехи, за които не ви е нужна шевна машина. Можете да ползвате текстилно лепило, безопасни игли, фиби за коса или с няколко движения да поправите поражения или да коригирате дрехите си.

jeans.dressyou.bg

Подгъване на дължина

Можете да подгънете дължината на панталон или ръкав като го навиете. Навиването е доста актуално и стои добре дори и без зашиване. Ако искате да направите подгъвите по-стабилни можете да използвате безопасна игла и да прихванете от вътрешната страна.

pic.dressyou.bg

Закриване на петна

Ако върху любимите ви панталони или блузи има петно не се притеснявайте има начин да го прикриете лесно. Използвайте текстилни бои и създайте свой, уникален дизайн. Можете също така да пришиете лого или да изрежете фигурки от филц, които също стоят интересно. Също можете да добавите джоб от друга материя или от плат с интересен принт върху петна в горната част на блузи или тениски.

cut.dressyou.bg

Накъсан деним

Ако скъсате дънките си, това може бързо да се превърне от дефект в ефект. Накъсаните по колената или крачолите дънки винаги са били актуални. Направете прорязъци по дънките и оставете краищата да стоят небрежно без да изрязавате стръчащите конци. Aко пък искате да прикриете петно или да добавите блясък към дънките, декорирайте ги с капси.

top.dressyou.bg

Декориран топ

Ако сте скъсали джоб или сте нацапали яката на ризата си, можете лесно да поправите това. Добавете дантелен елемент като го прикрепите с копче към джоба и имате ефектен акцент. Можете да изрежете яка от дантела и да я носите под формата на колие, което ще замести зацапаната или повредена яка.

Жилетка от тениска

Ако любимата ви тениска е била зацапана или ви е отесняла, можете лесно да я превърнете в интересна жилетка. Срежете по средата и добавете копчета. Можете да оставите краищата небрежно срязани или да ги зашиете за да няма излишни, стърчащи конци. Така ще получите оригинална жилетка, която никой друг няма да има.

shirt.dressyou.bg

Пола от риза

Ако нито една от полите ви не ви става, а нямате възможност да излезете в търсене на нова, можете да използвате мъжка риза и да я превърнете в интересна пола. Разкопчайте ризата и я увийте около ханша, завържете ръкавите отпред на панделка и закопчайте копчетата отново от предната страна. Това е една лесна, бърза и оригинална пола за непредвидени ситуации.

Както виждате не е нужно да можете да шиете за да нанесете бързи и лесни корекции върху дрехите си. Трябва ви само малко изобретателност в точния момент. Ако все пак търсите нещо ново, марково и качествено за гардероба си и то на достъпна цена, разгледайте предложенията на Dressyou.bg!

Tags : дрехипоправка на дрехи
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response