close
Дамска мода

Актуалните цветове за сезон есен-зима 2017/18

gswyhwyewueuje (2)

Есента пристъпва все по-уверено към нас и колкото и да не ни се иска, скоро ще започнем да ровим в гардероба за по-топли дрехи. Ако държите да сте в крак с модата, подберете ги в актуалните за сезона цветове. Не се подвеждайте по цвета на годината – в есенните предложения на дизайнерите Зеленина липсва напълно. Тази година за пръв път Институтът по цветове Pantone реши да пусне вместо само една – цели две палитри с по 10 цвята, които ще доминират през модния сезон есен-зима 2017/2018. Те са открили поразително сходство и възможности за сполучливи комбинации между основните тонове, които са използвали модните дизайнери, взели участие в седмиците на модата в Ню Йорк и в Лондон и за това са решили да включат общо 20 краски в модната палитра.

Водещият цвят от дефилетата и в двете модни столици е червен. При нюйоркските това  е Гренадин (Нар) – емоционален и привличащ вниманието, загатващ динамичен и енергичен живот. Лондончани пък излизат с една идея по-тъмния и наситен Flame Scarlet (Огнено червено), внушаващ сила и страст.

fall_winter_2017_2018_color_trends_grenadine_red

Модните колекции и на двете места залагат на нежното бледо розово, напомнящо за руменината по бузите на срамежлива девойка. При нюйоркчани то носи романтичното име Балетна пантофка (Ballet Slipper), а при лондончани – Игликово розово (Primrose Pink).

fall_winter_2017_2018_color_trends_ballet_slipper_pink

Сходни са тоновете и на розово-кафеникавото – Ром с масло (Butterrum) при американците и почти същата Препечена филийка (Toast) на Острова. И двете имена са на традиционни за студения сезон кулинарни изкушения и предвещават уютни и топли мигове край огъня в студените есенни вечери.

fall_winter_2017_2018_color_trends_butterum

Единственият цвят, който присъства и в двете палитри е Navy Peony (Флотски божур). Наситеното, плътно тъмно синьо със сиви оттенъци е един от основните цветове за есенно-зимния сезон.

fall_winter_2017_2018_color_trends_navy_peony

Светлосините краски в двете подборки се различават леко. Обединява ги това, че и двата цвята са единствените наистина студени тонове в палитрите. В Ню Йорк те са представени от по-наситеният и ярък син цвят Marina, носещ със себе си яркост и свежест, а в Лондон това е по-нежният и успокояващ Blue Bell (Див зюмбюл).

fall_winter_2017_2018_color_trends_marina_blue

Последната двойка сходни цветове се въртят около маслено зеленото. На Новия континент това е Golden Lime (Златен лайм), интересна златисто-зелена смесица, чийто резултат е класически есенен земен тон. На Острова тази роля се играе от Golden Olive (Златна маслина).

fall_winter_2017_2018_color_trends_golden_lime

Оттук нататък подбраните от Пантон цветове в двете палитри се различават повече, но за сметка на това може да участват в интересни комбинации както помежду си, така и с останалите краски. На нюйоркската седмица на модата дизайнерите залагат на дълбокото и изискано лилаво на благороден, остарял в дървени бъчви Портвайн (Tawny Port), което се явява най-тъмният тон в подборката. Балансът пък се дължи на Неутралното сиво (Neutral Gray), което заедно с Navy Peony дава основата на цялата палитра. То може да се използва само като акцент или в някои по-строги тоалети да присъства от главата до петите. Тъмният Shaded Spruce (Сенчест смърч), е плавен преход от зелено към синьо, който може да срещнете само в горите, под дълбоките сенки на вечнозелените дървета. И накрая най-топлият цвят от всички – ръждивокафявият Autumn Maple (Есенен клен) – квинтесенцията на всички есенни тонове, внасящ топлината в палитрата.

fall_winter_2017_2018_color_trends_neutral_gray
fall_winter_2017_2018_color_trends_navy_peony
fall_winter_2017_2018_color_trends_tawny_port_wine_color
fall_winter_2017_2018_color_trends_autumn_maple

Останалите тонове в Лондон пък са по-топли, с изключение на Royal Lilac (Кралско лилаво), което донякъде може да кореспондира с лилавия портвайн, но е по-наситено и ярко, с пурпурен оттенък. Земният тон в английската палитра се пада на Otter (Видра) – провинциалното сиво-кафяво, дошло в града, за да напомни за корените ни. Приветстваща топлина пък чувстваме от закачливия Бронзов тен (Copper Tan), който е интересна смесица от розово и кафяво. И накрая е екзотичното Лимоново къри (Lemon Curry), което внася пикантен елемент в палитрата, особено ако се съчетае в изискан тоалет със синьото на Дивия зюмбюл.

Pasted image at 2017_08_31 03_26 PM
Pasted image at 2017_08_31 03_25 PM

 

Tags : дрехиесен зима 2017модамодернисезонцветове
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response