close
Дамска модаПолезни съвети

Капсулен гардероб – какво е това и защо е добре да го имаме

капсулен гардероб5

Всяка дама се стреми да има в гардероба си дрехи, обувки и аксесоари, които да носи с удоволствие и да комбинира по различни начини. Разполагаме с дрехи за различните сезони, обувки комбиниращи се с чанти или връхни дрехи, шалчета, бижута, шапки…Различни материи, цветове, кройки и стилове- нашият гардероб често е препълнен и се „хващаме“, че не носим дори и половината от дрехите, които имаме.

Все повече от известните и влиятелни личности по света и у нас,  създават т.н. „капсулен гардероб“, който е най-новата и полезна модна  тенденция.

Какво означава и как да си направим „капсулен гардероб“?

капсулен гардероб4

Идеята на този вид гардероб,  е да притежаваме малко на брой дрехи, обувки и аксесоари, но отличаващи се с високо качество и стил. Това са дрехите, които са взаимно-съчетаеми, аксесоарите, които допълват визията, обувките, които са удобни, практични, стилни и същевременно ни радват. Най-хубавото е, че вие решавате какво да включва вашия гардероб.  Шарени дрехи, които дават енергия, съчетани с неутрални обувки и чанта, пуловери и ефирни рокли, къси панталони, топове и сандали- важно е да се чувствате добре и  да можете да  ги облечете при повече от един случай.

Колкото по-малко дрехи  имаме, толкова и по-лесно решаваме какво да облечем и как да го съчетаем. По-този начин пестим време за други дейности и намаляваме част от ежедневния сутрешен стрес.

Задължително е в капсулния гардероб да включите любимите си дрехи, обувки и аксесоари. Като начало, разгледайте дрехите и обувките, които притежавате. Премахнете тези, които не сте носили нито един път или се съмнявате, че някога ще носите.

Ненужните и вече омръзнали дрехи,  можете да дарите или продадете, като така ще зарадвате някой друг, а може би ще спомогнете за неговия капсулен гардероб.

Една от най-популярните идеи за капсулен гардероб

капсулен гардероб5

Всеки човек решава какво да включи в гардероба си, но ако имате колебания, можете да последвате идеята, която се отличава с най-голяма популярност в момента.

При нея важи правилото за трите неща- три чифта обувки на висок ток, 3 чифта ниски обувки,  3 чифта спортни обувки,  3 пуловера, 3 блузи,  3 жилетки, 3 чифта дънки, 3 чифта панталони, 3 чифта къси панталони, 3 поли и т.н.,  като  общо не надвишавате 37 бройки . Връхните дрехи и рокли могат да варират според материите и сезона.

капсулен гардероб1

Разбира се, можете да последвате идеята и с изменения, които свободно да направите. Ако носите предимно поли, намалете бройката на панталоните и обратното.

Подбирайте цветове, които обичате и ви отиват. Съчетанието между тях трябва да бъде съобразено стилово и цветово, като в някои случаи можете да направите и смесване на стиловете. Добавете нотка артистичност с ярка шапка, колан, екстравагантни обици.

Минимализъм в гардероба

капсулен гардероб3

Капсулният гардероб, макар и с минимално количество дрехи, обувки и аксесоари, се оказва точно  това, от което имаме нужда всеки ден.  Решенията какво да включим в него, са изцяло наши- в зависмост работата ни, дейностите и хобитата, с които се занимаваме в свободното си време; предпочитаната визия и впечатление, което се стремим да създаваме в околните.

Подбраните дрехи трябва да са такива, които няма да излезнат от мода и с лекота ще комбинирате в различни сетове. Обърнете внимание на формата на тялото си и какво ви подхожда. Някои стилисти например, съветват жените с по-широки бедра, да носят дрехи покриващи раменете им. По този начин ще се постигне пропорционалност във външния вид.

Друго правило е,  да избирате дрехи от висококачествени материи, които да изглеждат добре и да ви служат за по-дълъг период от време. Това не значи да изхарчите цяло състояние за маркови дрехи, а да подберете класики на добра цена. Дрехите втора употреба са идеален избор за капсулния гардероб.  Нека личният гардероб  бъде  съставен от дрехи, които са в синхрон с характера и духа ви.

капсулен гардероб6

Новата модна тенденция ни дава бърз избор какво да облечем, подсказва кое си заслужава да се купи, спасява ни от ненужни покупки и препълване на пространството в дома. Когато имаме ясна концепция какво ни отива и с какво се чувстваме най-добре, ще преодолеем пилеенето на  време, средства и енергия и ще се насладим на щастливите моменти в живота.

 

Tags : идеи за гардеробкапсулен гардероб
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response