close
Дамска модаПолезни съвети

Най-подходящите дрехи според фигурата

tumblr_nr0i7dMuMc1spmszio1_1280

Независимо от възрастта, ръста, килограмите или цвета на кожата и косата, човешките фигури (и по-специално дамските, да ни извиняват господата),  може да се разделят в няколко основни групи според формата си. Ако още не сте определили към коя група спадате, може да го направите много лесно. Трябва само да измерите обиколките на бюста, талията и ханша си или просто да се погледнете в огледалото. И понеже красотата в природата често пъти може да се обясни математически, ето ви и една проста формулка за идеалната дължина на дрехата ви (рокля или общо блуза и пола). Ръстът ви в см се разделя на числото на златното сечение (1,618), и така получавате дължината на дрехите си от рамото до долния им ръб.

Например:   165 : 1,618 = 101,98 см

443814-dress

Пет са основните типа на женското тяло, като всеки от тях може да има леки разновидности. Най-често те се оприличават на предмети и геометрични фигури. За идеал се приема пясъчният часовник и стремежът при всички останали фигури е да се постигне баланс между природните дадености на тялото и дрехите, така че да се създаде визуалната илюзия, че притежавате тяло с перфектни пропорции.

tumblr_nr0i7dMuMc1spmszio1_1280

Пясъчен часовник – това е може би най-женствената и секси фигура, при която талията е най-тясната ви част, а бюстът и ханшът изпъкват с по-голяма обиколка. Раменете също са широки, а ако не са, то тогава може да се причислите към крушовидните фигури с малко по-тясна горна половина. В идеалния вариант бюстът и ханшът са с еднаква обиколка, а талията е по-тънка с около 30%. Щастливките с такава фигура могат да носят почти всичко, защото балансът вече е налице, трябва само да се внимава да не се наруши. Покажете даденостите си, не се крийте зад широки и безформени дрехи. Изберете асиметрични, овални или U-образни деколтета, подчертаващи бюста ви. Нека блузите ви са по тялото или с кройки, следващи извивките ви, а роклите да са с пропорционални горна и долна част. Коланът на кръста само подчертава по-тясната ви талия. Носете поли „лале“, такива скроени на верев, А-образни или с леки плисета. Фигурата ви е идеална и за минижуп (стига и краката ви да го позволяват). Панталоните може да са всякакви, но най-добре ви подчертават и балансират тези с по-висока талия или широк колан, с тесни или разширяващи се в долната част крачоли.

plus-size-little-black-dress-1428626630

Ябълка (овал) – както подсказва името, телата с такава форма са закръглени в талията и тя е с най-голяма обиколка, докато ханшът и бюстът остават на второ място. Жените с такива фигури трябва да насочат внимание към силните си страни – бюстът и краката – и да се опитват визуално да издължат фигурата си. За това избирайте рокли, туники и блузи с висока талия, чак под гърдите или с много ниска, на ханша. Нека дрехите ви са с големи V-образни или овални деколтета, например тип „лодка“ или с високи, тип „лебед“. Добре стоят и дрехите с големи гръцки деколтета, включително и на гърба. Полите трябва да са с широка долна част (А-образни или с волани), с дължина до коляното. Панталоните е добре да са стреч, за да ви е по-удобно, с висока талия, прави или с по-широки в долната част крачоли, с гладка предна страна. Най-добре е да имат скрито или странично закопчаване, за да не добавят допълнително обем на корема. Същото важи и за полите и роклите, които може и да са тип „прегърни ме“. Забравете за равните деколтета, минижупите, плисираните поли, панталоните с плохи и за вталените жакети.

Cute-Plus-Size-Dresses-Cheap-

Правоъгълник – тази форма е със съвсем леки или никакви извивки на тялото – бюстът, талията и ханшът са с почти еднакви мерки и визуално изглеждат равни. За това и често тази фигура се нарича момчешка. На практика може да носите всякакви дрехи, защото нямате недостатъци, които да прикривате. Добре е обаче да създадете малко повече женствени извивки с помощта на дрехите. За целта носете асиметрични, гръцки, сърцевидни или деколтета с отвор, за да получите илюзия за по-голям бюст. Изберете рокля с цветове и кройка, създаващи оптично извивки при талията или трупащи обем под и над нея с волани. Нека полите са широко разкроени, плисирани, А-образни, макар да ви отиват и правите и тип „лале“. Панталоните може да са прави или с плохи, с предни и задни джобове и декорации, с ниска или средна талия, но не прекалявайте с ниската, защото тя ще направи торса ви още по-издължен, а вие нямате нужда от това. Вталените жакети също са подходящи за вашата фигура.

1195_large2

Круша (триъгълник) – тази фигура леко напомня на пясъчния часовник, но при нея раменете и бюстът са видимо по-тесни от ханша, а талията е добре изразена. Дрехите, които отиват най-много на такива фигури трябва да имат овални (гръцки, „лодка“), V-образни или сърцевидни деколтета и висока талия. Балансирайте по-тесните бюст и рамена с богато украсени горнища, пъстри цветове и едри шарки, джобове на бюста и всякакви други хитрини, които увеличават обема ви в горната част на тялото. Изберете не особено пищни, но широки и свободни поли, най-добре А-образни, или тип „лале“ с разкрояване в долната част. Панталоните е добре да са тъмни и с по-широки крачоли в долната част. В същото време не носете прави или плътно прилепващи поли и панталони, както и такива с плисета и плохи, които само биха подчертали допълнително широкия ви ханш.

rihanna-walking-around-in-skinny-jeans

Обърнат триъгълник – тук мерките са обратни на горните – бедрата, ханшът и талията са тесни, а бюстът и/или раменете са по-широки. За това е подходящо да избирате изрязани, тесни и дълбоки деколтета като U- или V-образни и сърцевидни, които да не откриват прекалено много от бюста ви, но да удължават торса ви. За роклите и горнищата избягвайте презрамките, освен ако не са много широки, които да дават сигурност за пищния ви бюст и добре да прикриват презрамките на сутиена ви. Изберете тъмни цветове за горнищата и светли за полите или панталоните. Нека полите са по-обемни, плисирани, разкроени, като саронг или поли-панталони, макар да ви отиват и прави. Допълнително помага, ако са с пъстър десен. Панталоните трябва да са с широки крачоли, средна или висока талия и е добре да имат джобове и детайли на ханша за повече обем там.

Inverted-Triangle
Tags : дамскадрехимодаоблеклообличанестилфигураформа
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response