close
Дамска модаРазни

Как да лесно да си направим маникюр в домашни условия

елегантен_маникюр[1]

Красивият маникюр прави ръцете ни изящни и елегантни, а това ни дава самочувствие. Маникюрът е финален щрих на нашата визия и е не по-малко важен от дрехите и аксесоарите, които избираме да носим. Но в забързаното ежедневие, често не ни остава време да се погрижим за ръцете си.

дълготраен_маникюр[1]

Посещаването на маникюрист за поставяне, поддръжка, а често и за отстраняване на лака отнема доста време, средства и усилия, които понякога просто не можем да отделим. Това обаче не значи, че всяка от нас не иска красив маникюр и гладки, нежни ръце. Именно в тях се крие голяма доза от нашата женственост. Още повече с идването на лятото, когато искаме ръцете ни да греят в свежи и ярки цветове.

Предлагаме ви 6 лесни стъпки, с които да постигнете хубав маникюр без да се налага да посещавате салон за красота или специалист. Професионално направения маникюр е напълно постижим и в уюта на собствения ви дом.

Първа стъпка

Винаги започвайте с чисти нокти без остатъци от предишен лак.  Напоете памучен тампон с лакочистител и премахнете всякакви петна от ноктите преди да започнете да ги оформяте. Те трябва да са напълно сухи преди обработката с пила и лакирането, тъй като ако са мокри рискувате да се начупят.

домашен_маникюр[1]

Втора стъпка

Използвайте нокторезачка за да постигнете идеалната дължина на нокътя, а след това оформете с пила според избрана форма. За да избегнете нацепване на нокътната плочка, движете пилата винаги в една посока.

 

Трета стъпка

Намажете кожичките с мазен продукт и избутайте с помощта на пръчица. След това внимателно премахнете остатъците и намажете с продукт, който ще подхрани кожичките и основата на ноктите. Ако решите да ползвате натурални съставки можете да заложите на зехтин, бадемово или кокосово масло.

 

Четвърта стъпка

Полирайте ноктите, докато повърхността им стане гладка. Ако тя е неравна, ръбчетата ще си личат, когато ги лакирате, а това от своя страна ще доведе до по-бързото нацепване и падане на лака.  Заглаждането става с блокче или с мека пила. След като обработите повърхността на нокътя изплакнете с вода, без да ползвате сапун, за да премахнете остатъчния прах. Подсушете много добре, за да няма никаква вода по ноктите.

нанасяне_на_лак[1]

Пета стъпка

Вече можете да нанесете основа.Тя защитава нокътната плочка от пожълтяване и  задържа лака по-дълго. След като основата е засъхнала идва ред на първия слой лак. Нанасяйте го с три движения като първото е в средата и после останалата повърхност. Не разклащайте шишенцето с лака, тъй като това създава балончета, които после ще останат по ноктите. Не се притеснявайте ако първият слой не покрие добре, вторият ще изравни цвета. Движението при нанасяне на втория слой лак трябва да е в същата посока както при първия. След като изчакате втория слой да изсъхне, завършете с топ лак, който предпазва лака ви от нараняване и бързо обелване и придава допълнителен блясък.В случай, че имате уред за изпичане, можете да го използвате според инструкциите на избраната от вас марка лак. Изпичането дава по-голяма трайност на маникюра.

Шеста стъпка

Тази стъпка често се пропуска, но е много важна за да постигнете един наистина добър резултат. Завършете маникюра си с нанасяне на подходящ крем за ръце, съобразен с типа кожа. Така не само ноктите, а и ръцете ви ще са подхранени и красиви.

Следвайте тези лесни стъпки за да си направите професионален маникюр в домашни условия. Поддържайте вашите нокти и ръце с редовни грижи, за да имате винаги перфектен завършек на визията си!

 

Tags : diyманикюрполезно
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response