close
Дамска модаПолезни съветиРазни

Как да изберем обеци според формата на лицето

за овално лице

Коя жена не обича бижута? Те са най-предпочитаният аксесоар, с който да допълним визията си. Обиците, от всички бижута, стоят най-близо до лицето ни, затова е важно да имаме предвид неговата форма, когато ги избираме.

Формата и чертите на лицето са много важни не само при избора на подходяща прическа, но и на всякакви аксесоари от очила до обици.

малки обици

Не всички могат да си позволят личен стилист, който да взема решения вместо нас. Нашият съвет е да се доверите на професионалистите, които обличат звездите. Изберете известна личност с вашите черти или форма на лицето и следете какви бижута и аксесоари носи. Това ще ви ориентира какво би ви отивало най-много. Пък и можете да почерпите идеи и вдъхновение от познатите лица на червения килим.

В тази статия ще ви разкрием още няколко тайни за това как да избирате обици според формата на лицето като даваме примери с известни лица. Надяваме се да направим избора на следващия чифт обици много по-приятен.

Правоъгълна форма
Характерните черти на това лице са тясна брадичка и високо чело. Характерни са фините пропорции и мек овал. За тази форма са подходящи масивните модели обици, които придават пълнота лицето. Да се избягват висящите и плоски обици. Звезди с правоъгълна форма на лицето са Сара Джесика Паркър, Гуинет Полтроу и Джанет Джаксън.
Квадратна форма
Това са лица с прави и ясно изразени черти. За да се омекоти формата се препоръчват кръглите обици с висулка. Добре е да се избягват бижутата с остра, квадратна форма. Известни личности с квадратна форма на лицето са Парис Хилтън, Сандра Бълок и Деми Мур.

за овално лице

Овална форма
Овалното лице има закръглена форма и е тясно в областта на скулите, но се разширява леко в слепоочието. На такъв тип лице отиват всякакви модели обици, но най-подходящи са големите халки с леко издължена форма. Търси се ефект на удължаване на лицето. Звезди с овални лица са Синди Кроуфорд, Ума Търман и Шарън Стоун.

Кръгла форма
Дамите с кръгли лица имат закръглена брадичка и голямо разстояние между скулите и позицията на ушите. За такава форма на лицето се препоръчват дълги, висящи обици с продълговата и правоъгълна форма. Моделите във форма на топче или халка не са добър избор. Известни личности с кръгли лица са Кейт Уинслет, Салма Хайек и Дрю Баримор.

Триъгълна форма
Брадичката доминира чертите на лицето, което се стеснява при скулите и слепоочията.  За такова лице най-подходящи са овалните или кръгли модели. Висящите, дълги обици не са за предпочитане. Виктория Бекъм е с триъгълна форма на лицето.
Дженифър Анистън

 

Tags : аксесоаримода
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response