close
Полезни съветиРазни

6 Причини да обновим гардероба си с Дрехи Втора употреба

магазини втора ръка

Коя от нас не обича шопинга и това да добави в гардероба си нещо ново и цветно, особено, когато идват топлите сезони?

 

За съжаление, не винаги можем да отделим голяма част от месечния си бюджет за нови, качествени дрехи. Това обаче вече е поправимо!

 

Потреблението на дрехи втора употреба се увеличава именно заради възможността

Дрехи Втора ръка от DressYou

Масово цари погрешното схващане, че хората, които купуват дрехи втора употреба не могат да си позволят нови. Но това далеч не е така и тук ще се спрем на някои от причините, защо дрехите втора ръка са за предпочитане.

Качеството е многократно по-добро

Дрехите, които се внасят втора ръка главно от САЩ и Западна Европа са в пъти по-качествени от тези, които масово се произвеждат в Китай и Индия за внос в България. Много хора знаят това и предпочитат да си закупят втора ръка стоки, които са запазени, от здрава материя и да платят много по-малко за нещо, което ще носят много по-дълго. Съотношението цена качество е това, което наистина привлича купувачите.

винтидж дрехи

Модерни, макар и от стари колекции

 

Както знаем модата не открива нищо ново всеки сезон, а повтаря вече наложени, класически тенденции. Например, ретро и винтидж вълната от последните години върна в употреба някои модели и кройки, които са носили нашите родители. Доста често в магазините за маркови дрехи ще намерите артикули от стари колекции, които обаче са на също толкова високи цени както новите модели. Голяма част от потребителите предпочитат да пазаруват дрехи от по-стари колекции  в магазините втора употреба онлайн и то на много по-ниска цена.

магазини втора ръкаПо-ниската цена значи повече покупки

 

Ниската цена на дрехите втора употреба ви дава възможност да си закупите повече неща. Това е особено удобно за по-големи семейства, които се пазаруват сезонни дрехи за всички членове. Т.е харчите същото количество пари както при новите дрехи, но получавате много повече дрехи с качествена изработка и от естествени материи. Така ще можете да подменяте гардероба си всеки сезон без това да засяга сериозно семейния бюджет.

По-голямо разнообразие от модели

 

На масовия пазар трудно бихте открили дрехи-уникати, освен ако не си купите нещо много скъпо и дизайнерско. Във всички магазини ще намерите еднотипно облекло, докато дрехите втора употреба в повечето случай са единични бройки.

drehi za wsqka figura

Дрехи за всяка фигура

Ако вашата фигура се разминава дори съвсем малко от модните стандарти ще ви е трудно да намерите качествено облекло. Това важи с пълна сила за дрехите произведени в Азия, тъй като размерите там се разминават с европейските. Ако имате по-пълна фигура и се затруднявате да намерите дрехи в мола, то в магазин втора употреба ще откриете голямо разнообразие от качествени и модерни облекла в макси размери.

рециклирани дрехиЕфект върху околната среда

 

С пазаруването на дрехи втора употреба имате реален принос към намаляването на вредните ефекти от свръхпроизводството в модната индустрия. Всяка покупка е важна в борбата с ограничаването на замърсяването, причинено от непрекъснатото производство на нови и нови дрехи, обувки и аксесоари.

 

След пролетното почистване гардеробът може да ви се стори доста пуст и празен. Ако все пак искате да добавите нещо ново в него без да рискувате да навредите на бюджета си, непременно разгледайте предложенията на Dressyou.bg

 

Приятно, пролетно пазаруване!

Tags : дрехи втора употребаоколна средашопинг
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response