close
пръстен

Бижутата и аксесоарите са финалният щрих на всяка визия. Но границата между стилно и претрупано е много тънка, особено напоследък, когато на мода са едрите бижута.

При аксесоарите също има тенденции и сезонни промени, но има и някои класически съчетания, които са винаги актуални.

В днешно време модата дава огромна свобода да експериментираме със стилове и визии, но що се отнася до аксесоарите и бижутата е добре да се придържаме към някои правила.Най-напред е важно да уточним, че аксесоарите се съобразяват както с тоалета, така и с цвета на кожата и косата, и дори с формата и чертите на лицето.

Подготвили сме ви няколко съвета, които да ви помогнат при подбора и съчетаването на бижутата и аксесоарите.

пръстен

Пръстени

Напоследък навлезе модата на тънките пръстени, които се поставят в средата на пръста над кокалчето. Някои са по-тънки, други по-дебели, а броят им зависи от вас. Ако обаче изберете по-масивни пръстени за официално събитие, те не трябва да са повече от три. За специални поводи, съчетайте пръстените с колие в същия дизайн и изработка. Можете да комбинирате също така колие, гривна и пръстен, но ако са еднакви, фини, ненатрапчиви и се допълват взаимно. Доверете се на вече подбрани комплекти в минималистичен стил.

гривни

Гривни

Този аксесоар ви дава възможност да прекалите, на мода е носенето на много гривни наведнъж. Можете да наредите няколко по-масивни в комбинация с по-тънки и да пропуснете колието. Гривните се съчетават добре с обици в същия стил.

Добър вариант е да носите повече гривни в комбинация с дълги обици, без пръстени или колие. Съчетайте фините модели с пръстен в същия стил. Тънките гривни не са подходящи за дамите с пухкави ръце.

колие

 

Гердани и колиета

Колието трябва да е съобразено с деколтето на дрехата. Дълбоките деколтета не винаги изискват  масивно колие, понякога се препоръчват само дълги обици без нищо на врата. За прибраните пък, колието е почти задължително. Актуални са моделите с масивни камъни и такива с формата на яка. На мода е да се носят с риза или дори поло. За дами с нисък ръст препоръчваме дълги гердани, защото вариантите около шията, правят врата да изглежда по-къс.

обици

Обици

Обиците са най-близо до лицето, затова са един от аксесоарите, на който трябва да обърнем особено внимание. Освен в синхрон с дрехите, обиците трябва да са съобразени с формата и чертите на лицето, което ги прави доста индивидуални.

Големите обици се съчетават най-добре с едри гривни и без колиета или пръстени. Малките пък можете да съчетаете с нежна гривна или часовник за бизнес визия.

При избора на обици действайте, така както когато избирате очила, гледайте най-вече формата на лицето. Едрите обици не са подходящи за всеки повод, затова изберете малки и прибрани модели за ежедневието. Халките стоят добре на млади момичета, докато дискретните обици са добър избор за дамите в по-зряла възраст.

обувки

Обувки

Можете да комбинирате обувките и чантата, но това не е задължително. Обувките се съчетават добре и с други аксесоари, например шал или жилетка.

очила

Очила

Не избирайте очила само според това, което е на мода. Те трябва да са ви удобни, да прилягат на формата на лицето и да са съобразени с нужната защита на очите ви. Цветовете на рамките изберете в зависимост от цвета на кожата и косата, те трябва да прилягат и на по-голямата част от тоалетите в гардероба ви.

Допълнителни съвети

 

–              Едно от най-важните неща за да постигнете стилна визия е да умеете да комбинирате дрехите и аксесоарите. За бизнес срещи изберете един цвят, вместо няколко различни. Добавете бижу, което да подчертава тоалета без да изпъква твърде много. Така определено ще направите добро първо впечатление.

 

–              Семплите дрехи без много шарки и щампи са идеален фон за едри бижута, тъй като те се превръщат в акцент на визията.

 

Бижутата и аксесоарите са голяма страст на повечето дами, но е много важно умението да се съчетават. Точно то е в основата на перфектния външен вид. Най-важно при комбинирането им е човек да се чувства в хармония с виждането си за естетика. Всички имаме различен вкус и пречупваме модата през него. Именно затова изборът на аксесоари е толкова голям, за да може всеки да намери себе си.

Бъдете стилни и носете всичко със самочувствие!

 

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response