close
Полезни съвети

Техники за създаване на едноцветна визия

dressyou_cherno_byala_vizia_3

Едноцветните комбинации се смятат за класика и според доста модни експерти говорят за безупречен стил. Наричаният още монохромен стил е вечна тенденция, която няма да Ви подведе в никой сезон или повод. Дори да звучи лесно, създаването на една интересна едноцветна визия си е предизвикателство, което изисква доста експерименти. Въпреки това крайният резултат с добре съчетани цветови нюанси определено си струва. Монохромен стил може да значи както съчетаването на едноцветна дрехи, където варират нюанси, текстури и стилове, така и съчетаване на контрасти най-вече черно и бяло като двата края на спектъра – най-тъмни и най-светли цветове.

Как да създадем модерна едноцветна визия?

Ако обърнем внимание на модата по червения килим или дори някой кралски особи, ще забележим, че преобладават безупречните и елегантни едноцветни визии. Много модни икони също са известни със страстта си към монохромните тоалети като Джаки Кенеди например. Едноцветната визия е символ на изисканост и премереност, но както вече споменахме не е лесна за постигане. Ако все пак решите да заложите на едноцветна комбинация има няколко основни техники, които е добре да знаете, за да направите добро съчетание от материи и нюанси.

Правилата за постигане на интересна едноцветна визия са лесни и приложими и е добре да ги следвате, защото едноцветните комбинации често могат да изглеждат скучни и дори да клонят към безвкусица.

Съвет 1. Тъй като цветовете са еднакви или близки, задължително заложете на различни материи. Те ще разчупят силуета на визията и ще внесат интересен визуален ефект.
Съвет 2. Въпреки че говорим за едноцветна визия, това не означава, че трябва непременно да се концентрирате само върху един цвят. Подберете няколко нюанса без да прекалявате. Най-добрият вариант са 3 тона на един цвят. Изборът на тонове е, за да подчертава предимствата на визията, а не да разконцентрира. Можете да изберете обувки и чанта или аксесоари в друг нюанс от този на дрехите, така ще добавите чудесен, ненатрапчив завършек на визията.
Съвет 3. Дали сте избрали монохромен стил или не, избирайте линии и кройки, които отиват на вашата фигура. Всички знаем, че черното ни смалява визуално, така че избирайте цветове, които подхождат на силуета ви.

Кои са цветове са подходящи за едноцветна визия?

Тази година изключително модерна е визията деним върху деним, която също можем да причислим към едноцветните визии. Подберете различни нюанси на денима и комбинирайте светла риза с тъмни дънки или пола. Вижте предложения за дънкови дрехи в онлайн магазина  DressYou.bg. Съчетанието с черно и бяло е класика, идеален избор за офиса или за вечер навън.

dressyou_denim_vizia

Друга гореща тенденция е комбинирането на неутрални цветове и пастели. Изберете няколко неутрални или пастелни нюанса на бежово, розово, сиво и ще получите елегантна и женствена, лятна визия.
Когато съчетавате едноцветни дрехи не забравяйте и кройките. Добър ефект се получава при комбинирането на дрехи със семпли кройки и няколко части наречено още наслояване (layering).

Едноцветните комбинации са навсякъде, можете да почерпите вдъхновение както от уличния стил, така и от червения килим и модните ревюта. Не забравяйте обаче, че модата е преди всичко изкуство и начин на изразяване, за това винаги добавяйте щипка индивидуалност във всяка визия.

 

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response