close
Полезни съвети

Наръчник за комбиниране на дънки и обувки

Jeans – DressYou

Как да съчетаем най-правилно дънки и обувки?

Дънките са една от най-предпочитаните дрехи за много хора. Те могат да бъдат както бързо решение за ежедневието, така и дреха, която да облечем за парти.
Понякога не е лесно да намерим перфектното другарче за любимия чифт дънки. Кройката на дънките определя до голяма степен типа обувка, който подхожда. За някои дънки това са ниско изрязани обувки, за други такива до коляното.
Приготвили сме ви един кратък наръчник, който да ви помогне да изберете правилния чифт обувки за вашите дънки.
Ето кои обувки стоят най-добре с различните видове дънки.

1. Дънки тип цигара

Така известните Skinny jeans се комбинират много добре с ботуши до коляното. Това е идеално съчетание за студените зимни дни. Тези дънки са прилепнали по тялото и лесно влизат в тесни ботуши без да се набират по крака. Друго традиционно дуо са дънките тип цигара и ниските пантофки, по възможност с метален връх. За спортна визия можете да съчетаете с кецове до глезена, а за излизане вечер с високи токове.

2. Boyfriend дънки

Тези удобни и на пръв поглед небрежни дънки стоят добре с високи токчета. Комбинацията може да ви се стори нестандартна, но със сигурност е много модерна. Друг чудесен вариант за съчетаване на този модел дънки са ботите до глезена или спортни кецове.

3. Прави дънки

Кройката е известна още като Straight cut. Тези дънки се комбинират добре с остри обувки, тип кларк или пантофки. Опитайте модерните балеринки с остър връх с тези дънки и ще получите доста успешно съчетание.

dressyou-second-hand-women-fashion-jeans-style

4. Широки долу

Дънките, които познаваме като кройка Boot cut са прилепнали в областта на бедрата и леко широки при глезена. За такъв тип дънки са подходящи ботите и обувките с ниско токче.

5. Чарлстон

Тези дънки са прилепнали горе и имат широка част, която най-често започва от коляното и се разширява надолу. На етикета им ще видите кройката описана като Flare cut. Този чифт дънки стои чудесно в ретро и бохо стил визия и се съчетава най-добре с обувки на платформи или с груб ток.

6. Тип Потури

Тези дънки се комбинират интересно с високи токчета. За по-небрежна и спортна визия можете да съчетаете с маратонки или кецове.

7. Girlfriend дънки

Един нов модел, който набира голяма популярност. Удобни и практични тези дънки дават свобода на движението, но са и интересни за комбиниране. Заложете на високи токчета или съчетайте с кецове или пантофки в контрастен цвят.

Изборът на обувки зависи не само от кройката на дънките, но и от вашия личен стил, визията, която искате да постигнете, както и цвета и декорацията на дънките.

Ако харесвате дънки с декорация около глезените е добре да подберете обувки, които няма да я закрият. Също така дънките с висока талия, стоят добре с обувки с платформи, в случаите когато търсите ретро или бохо ефект.

Макар да знаем кои неща традиционно стоят добре с други, именно дамите, които се осмеляват да разчупят тези правила са новаторките в модата. Затова не се страхувайте да експериментирате. Пожелаваме ви приятно комбиниране!

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response