close
зелено

Пролетта и лятото отдавна са факт в света на модата. Дизайнери и марки са подготвили новите изкушения за топлите сезони и те греят в красиви багри.

 

Ние ще ви запознаем с новите тенденции навреме за да можете да допълните гардеробите си с нещо цветно и актуално. Подбрали сме за вас модерните цветове за предстоящия сезон пролет-лято 2017 за да ви вдъхновим да бъдете цветни, смели и да очаквате с още по-голямо нетърпение пролетта.

 

 

Цветовете на годината според Пантон

 

Разбира се един от най-сигурните източници, на който можем да се позовем що се касае до цветове е Институтът за цветовете Пантон (http://www.pantone.com/pages/pantone/index.aspx). Специалистите от Пантон всяка година определят палитрите, които ще са актуални през годината не само в модата, но и в други индустрии свързани с дизайн и естетика.

пантон цветове

Цветовете на 2017-а могат да се опишат като жизнени и вдъхновени от природата. В палитрата на Пантон намираме както ярки, така и земни тонове. Всеки един от тях можем да свържем с определени емоции, които изпитваме през пролетта и лятото например свежите стръкове на младите растения, лъчите на слънцето и чистата вода на морето. Разбира се, централно място е отредено на синия цвят, който присъства с цели три нюанса, не са пропуснати и неутралните тонове.

Очаква ни една истинска феерия, нека да видим, кои от тези цветове ще присъстват в гардероба ни през сезон пролет/лято 2017-а.

пантон жълто

Жълто– Този нюанс грее като слънцето и ни дава толкова много топлина и настроение. Може да се комбинира в различни елегантни и ежедневни визии и е чудесна идея за топлите дни на лятото.

пантон розово

Розово – Един нежен, бонбонен  тон, който носи много романтика и невинност. Съчетава се добре със сиво и бяло, и е много подходящ  за пролетта и лятото.

лешниково

Лешниково –  Топъл, неутрален и непретенциозен цвят, който е добър избор дори за слънчевите, есенни дни. Дава усещане за горски покой и е интересен за съчетаване. Можете смело да експериментирате в различни комбинации и стилове.

бледо синьо

Бледо синьоНеслучайно от Пантон наричат този цвят „Островен рай“. Вдъхновен е от всички онези мечтани от повечето от нас дестинации. Цветът съдържа в себе си както сини така и зелени нотки, които напомнят за новия живот през пролетта и за цвета на морската вода в горещ летен ден.

зелено

ЗеленинаТова е цветът на 2017-а, свежа комбинация от жълто и зелено, която напомня буйна растителност. Определено е цвят, който не се носи лесно, затова пък ни подканва да бъдем смели във визията си.

огнено червено

Огнено червено –  Ярък, забавен и пълен с емоция, този цвят е идеален за лятото и със сигурност няма да ви остави незабелязани.

Ниагара

Синьо – Нюансът е наречен от Пантон – „Ниагара“ и е един цвят носещ много хармония и спокойствие. Практичен е и напомня деним, което означава, че се комбинира лесно с почти всичко

наситено синьо

Наситено синьо – Енергичен цвят, съдържащ в себе си много увереност и сила. Ако искате една бляскава и стилна визия този тон е правилният избор.

циклама

Циклама – Още един труден за комбиниране, но много магнетичен и изкушаващ цвят, който както червеното събира погледите с лекота.

земно зелено

Тревисто зелено – Ако трябва да изберем цвят, който най-точно описва връзката на човека с природата, то това би бил именно този цвят. Подходящ е за всеки сезон и може да се използва за много интересни съчетания с други земни цветове.

 

 

Пантон предлага наистина вълнуваща палитра за сезон пролет/лято 2017-а. Истината обаче е, че тези цветове са подходящи за цялата година. По-ярките предложения определено ни карат да мечтаем за тропиците, а цялостното усещане на палитрата е бягство сред природата. Цветовете ни призовават да излезем навън и да й се радваме истински, да не спираме да мечтаем и да откриваме нови, вълнуващи кътчета.

 

Бъдете смели, любопитни и вдъхновени от красотата на природата, докато избирате дрехи и аксесоари за новия сезон.

 

Tags : дамска модадрехи дансми дрехипролет-лято2017цветове
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response