close
Полезни съвети

Как да си разхлабим новите обувки ?

dressyou_blog_polezni_saveti

Как да направим новите обувки удобни за носене?

Всички познаваме радостта от това да намерим перфектния чифт обувки. А също така и болката след първото носене, лепенките и неприятното усещане дни наред. Обувките са направени от различни материи, които се разхлабват по различен начин. Естествената кожа е мек материал, който по-лесно пасва на крака отколкото изкуствените материи. Някои обувки са по-твърди и изискват повече време, докато се отпуснат.

В тази статия сме ви приготвили няколко лесни начина да направите новите обувки удобни за носене без да подлагате краката си на болезнени преживявания.

Разходете обувките вкъщи

Понякога простите методи вършат най-добра работа. Никой не би искал да рискува да излезе навън с чисто нови обувки, които не пасват съвсем добре. Разхождането на обувките вкъщи помага на материята да се отпусне и да станат по-удобни за носене. Тогава вече можете спокойно да излезете навън с тях.

Използвайте спрей

Вече се предлагат спрейове, които отпускат обувките. Те могат да се намерят в магазините за обувки или при обущар. Обувките се напръскват и се поставят върху дървена форма, която бавно ги разширява без да ги повреди. Можете да ги занесете на обущар, който ще използва същия метод, за да ги разхлаби в рамките на 1-2 дни.

Поносете обувките с чифт дебели чорапи

Звучи наистина просто, но работи добре. Обуйте чифт дебели чорапи и поносете новите обувки с тях. Доста често това е напълно достатъчно за да им даде нужната форма. Изберете наистина дебели чорапи и се разходете с обувките за известно време.

Метод на замразяването

Напълнете обувките си с добре затворени пликове вода.Сложете ги в хладилника, докато водата замръзне. Оставете ги за няколко часа и махнете пликовете с лед. При замръзване водата увеличава обема си и се превръща в лед, който от своя страна разтяга обувките.

Метод на загряването

Този начин е доста по-бърз и не изисква да чакате.Обуйте чифт дебели чорапи и обувките. Докато движите пръстите на краката, използвайте сешоар с топъл въздух, за да ги нагреете. Не събувайте обувките, докато материята не изстине. Обуйте обувките отново без чорап и тествайте как стоят ако е необходимо повторете. Този метод ще помогне, за това обувките да паснат по-добре и да са по-удобни.

dressyou_blog_polezni_saveti_1

Занесете обувките на обущар

Макар, че идеята на новите обувки не е веднага да ги носим на обущар, но понякога това е добра идея. Особено, когато искаме да разхлабим твърди обувки без да ги повредим. Обущарите ползват различни техники за увеличаване на обувките на дължина и широчина. Те използват специални машини, които разтеглят обувката много бавно, така че материята наистина да се отпусне без да бъде повредена.

Носете с радост, лекота и комфорт новите си обувки без да се притеснявате за последствията върху краката ви с триковете за отпускане, които споделихме. Надяваме се да сме били полезни на всички, които тепърва избират затворени обувки за новия сезон.

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response