close
Полезни съвети

Как да сгъваме и подреждаме дрехите си правилно?

dressyou_second_hand_clothes_ordner_wordrobe

Запазване формите на дрехите за по-дълго време

Сезоните се сменят и след почистване на гардероба идва време да го подредим по най-правилния и удобен начин. Освен, че трябва да почистим и проветрим, за да премахнем възможността въздухът вътре да застои и да се превърне в лоша миризма, е важно да сгънем дрехите си правилно, за да ги съхраним по-дълго.

Правилното сгъване и подреждане на дрехите в гардероба спестява много време при обличане, но и запазва формата и материята на дрехите в най-добро състояние за по-дълго време. В тази статия ще ви споделим как да сгъвате и подреждате оптимално добре различните видове дрехи и аксесоари.

Подготовка на гардероба

Както вече споменахме проветряването е важен момент. Освен гардероба е добре да проветрим и всички дрехи и аксесоари, които съхраняваме в кутии и калъфи.

Добре е да държим дрехите си на тъмно за да не избледнеят цветовете, но е важно да вадим дрехите от време на време за да ги проветрим или почистим. Друг основен момент е ароматизирането. Използвайте само ароматизатори предназначени за гардероби, защото дезодорантите могат да оставят петна върху дрехите ви. Най-добре е да ползвате естествени аромати и материали като пакет лавандула, пликче ароматен чай, блокче сапун или пръчици канела. За да предпазите дрехите си от молци можете да сложите хвойна в гардероба или в джобовете на вълнените дрехи.

Якета и палта

Най-добре е да съхранявате дебелите якета и палта в калъф или на закачалка. Не се препоръчва да ги държите закопчани, тъй като могат да се деформират. Кройката и структурата на палтата е много важна за това те трябва да се съхраняват на правилната закачалка. Един познат трик за поддържане на кройката на платата е да ги опънете добре на закачалката и да сложите вестници по раменете.

Ризи

Дамските ризи от фини материи е добре да се съхраняват върху закачалки, докато мъжките могат да се сгънат. При сгънатите ризи е важно яката да е отгоре от лявата страна, а на следващата риза под нея да е в противоположната посока.

dressyou_second_hand_clothes_rizi

Панталони и поли

Панталоните могат да се държат на закачалка с щипки отстрани или преметнати през специална част на закачалката. Също така могат и да се сгънат по ръба и да се подредят. За полите също се препоръчва да се подреждат защипани на закачалки.

Пуловери

Пуловерите стоят по-добре сгънати, отколкото на закачалка. Подредени по хоризонталните рафтове, те заемат по-малко място.

Тениски и топ

Най-добре е да сгъваме памучните тениски една върху друга и така да ги подреждаме по рафтовете на гардероба. Блузите от по-претенциозни материи като коприна, сатен и т.н е добре да висят на закачалки.

Обувки и чанти

Обувките и чантите се съхраняват най-добре в кутии, калъфи и торби, за да се предпазят от праха. Това могат да бъдат обикновени картонени кутии или кесии от плат с връзка.

Колани и шалове

За да запазят формата си е най-добре да закачите коланите на специални закачалки от вътрешната страна на вратите на гардероба. Те висят в цялата си дължина и не се сгъват никъде. Шаловете също се запазват най-добре закачени да висят, отколкото сгънати.

dressyou_second_hands_orderd_wordrobe

Надяваме се да сме били от помощ при подреждането на гардероба за новия сезон. Не забравяйте, че правилното съхранение на дрехите, обувките и аксесоарите ще удължи живота им, а вас ще улесни при максимално при обличането.

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response