close
Полезни съвети

Как да постигнем страхотен грим у дома

grim

Не винаги имаме време да отидем на гримьор, а доста често нямаме и самочувствието и увереността, че можем да се гримираме сами като професионалисти. Никой не се е родил научен, така че искаме да споделим с вас от опит, няколко стъпки за да постигнете страхотен грим и у дома. Първият съвет, който бихме ви дали е да подчертаете чертите на лицето си и да изберете акцент – очи или устни. Ако изберете по-силен грим на очите, оставете устните семпли и натурални и обратното. Натуралните цветове грим са добър вариант за начинаещи, защото с тях няма как да сбъркате. Подходящи са за всеки сезон и изглеждат добре както за парти така и в ежедневието.

1. Винаги започвайте с чисто лице. То трябва да е измито и подсушено. Нанесете хидратиращ крем и след това основа за грим. Можете да ползвате четка или гъбичка за целта. Използвайте коректор за да заличите несъвършенствата, тъмните кръгове под очите и т.н. След това сложете фон дьо тен и накрая пудра и руж на скулите.

2. По желание нанесете блестяща пудра над скулите. Тя е подходяща за вечерта, защото блести интересно при всяко движение.

3. Веждите са рамката на лицето затова ги подчертайте добре с молив. Запълнете празните места между косъмчетата с цвят близък до този на косата. В момента много актуални са плътните вежди, които стоят много естествено. Ако искате те да изпъкнат заложете на по-тъмен цвят.

4. Винаги започвайте грима на очите с най-светлия нюанс и завършвайте с най-тъмния в края на окото. В средата на клепача можете да ползвате ярък цвят за акцент.Металическите и сребристи нюанси отварят окото, така че добавете такъв цвят в края. Опушеният грим е класика за зимния сезон. Можете да го разнообразите с ярък нюанс. За празниците ползвайте и сенки с блясък и брокат особено ако се гримирате за събитие.

5. Ако искате да създадете по-драматичен ефект, подчертайте очите с червен молив и използвайте черна, очна линия за изкусителна, ретро визия.
6. Накрая сложете спирала и изкуствени мигли по желание.

7. Ако правите вечерен грим нанесете класическо червено червило или някой от модерните, тъмни цветове. Ако гримът е по-скоро ежедневен заложете на розово червило. Можете да ползвате и молив за да очертаете устните преди да нанесете червилото. За да постигнете по-пухкави на вид устни нанесете малко коректор в средата на горната и долна устна и върху тях червило. Накрая сложете малко пудра върху устните за да фиксирате червилото.

dressyou_grim_1

8. Използвайте спрей фиксатор за да издържи гримът ви цяла вечер. Затворете очи и пръскайте от разстояние.

9. Свалянето на грима става с мляко за лице с лека консистенция, последвано от обилно измиване и нанасяне на тоник. При премахването на грима от очите не дърпайте и не натискайте, тъй като кожата в тази област е много нежна и не искате тя да увисне.

Дори да не ви остане време да отидете при професионалист, не се притеснявайте да опитате да се гримирате сами у дома. Надяваме се да сме ви помогнали и окуражили в това начинание.

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response