close
Полезни съвети

Как да изберем рокля според фигурата

DressYou_second_hand_clothes_rokli

Няма съвършени фигури

Винаги има място за една нова рокля в гардероба. Нали така? А съвършени тела няма. Но всяка от нас може да изглежда неотразима в новата си рокля макар и да знае много добре несъвършенствата на фигурата си. Именно това е тайна, да познаваме тялото си и да знаем какво ни стои добре и какво не.

По-широк ханш, малко коремче или едри ръце. Няма проблем! Стига правилно да подберете роклята спрямо пропорциите на тялото. Модата ни предлага много начини да бъдем красиви и стилни като в същото време скриваме или подчертаваме дадени части от тялото си.

Дрехите по тялото, стоят чудесно на дами с ясно изразени извивки, но не бива да са прекалено впити. По-дългите подгъви придават привлекателност, особено ако дрехите ви са в контрастиращи цветове. Избирайте меки материи със структуриран вид. Ако искате роклята да пада свободна и с лекота, заложете на памук или коприна. Но ако искате роклята да събира тялото, по-подходящи са стегнатите метерии. Атрактивно стоят деколтетата, които загатват бюста и подчертават естествените му извивки. Но трябва да внимаваме да не покажем твърде много. Ако искате да придадете илюзия за издължени крака, изберете рокля, която завършва точно под коляното.

DressYou_second_hand_clothes_rokli_1

Фигура трапец

Тези дами имат широки рамене, но талията не е добре изразена. За тях са подходящи роклите с едно рамо или дреха с ниска талия. Тези елементи придават хармонична визия на тялото и правят пропорциите да изглеждат по-правилни. Трябва да се избягват деколтета тип лодка и V, както и обемни ръкави или с презрамки отстрани на раменете. Фигура тип трапец, традиционно имат също жените с по-пухкави бедра и широки рамене. Това е доста често срещата конструкция на тялото. За тези дами са подходящи рокли с висока талия под бюста и V- образните деколтета. Стилистите съветват също да се носят рокли с дълбоко изрязани ръкави, кръгли деколтета, и комбинации от няколко цвята. Не се препоръчват рокли с ниска талия или със стегната горна и широка долна част.

Фигура пясъчен часовник

 Тази структура на тялото се характеризира с тясна талия и широк ханш и бедра. За да се подчертае талията са подходящи рокли с пристегнат колан и долна част, която пада свободно. Идеални са и роклите тип „прегърни ме“. Не се препоръчват широки рокли, които скриват талията.

Фигура правоъгълник

 Това са дами със съразмерни пропорции на раменете и бедрата, но талията не е изразена. Подходящи са рокли с ниска талия и строга, права кройка. Ретро роклите вдъхновено от модата на 60-те години са идеален избор. Стилистите препоръчват още колани, точно под гърдите, които да създадат илюзия за по-тънка талия и рокли с къдрици или ресни. Не се препоръчват вталени модели.

Надяваме се да сме ви вдъхновили за най-добрият избор на рокля според вашата фигура. Не забравяйте да разгледате новите предложения в категорията Рокли на Dressyou.bg, където ще намерите по нещо за всякакъв тип фигура.

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response