close
Разни

Психология на цветовете в облеклото

dressyou_second_hand_cvetovi_analiz

Как цветовете влияят върху хората?

От дълго време психолозите изследват влиянието на цветовете върху хората. Предпочитанието към определен цвят казва много за човека, но също така му влияе. Смята се, че хората интуитивно избират цветове, които ги хармонизират. В момента психологията на цветовете в облеклото не се счита за мистика, а установено средство за комуникация и изследване на личността.

Психологията на цветовете в облеклото говори не само за това защо харесваме определен цвят, а и какво искаме да комуникираме чрез него и как той влияе на състоянието ни. Преобладаващите цветове в гардероба говорят за общото състояние на човека, докато изборът му през деня може да казва много за настроението точно в този ден.

Ето какво казват цветовете за нас:

Бяло

Бялото е перфектният цвят, тъй като събира всички останали цветове в себе си. Хората, които избират този цвят се стремят към физическа и духовна чистота.

Синьо

Това е цвят на спокойствието и релаксацията. Синьото е предпочитано от меланхоличните хора, които имат нужда от доза увереност. Хората, които не харесват този цвят обикновено са нетърпеливи и нервни. Онези, които избират синьо за гардероба си, съзнателно решават да сложат спокойствието си като приоритет.

Зелено

Зеленият е земен, натурален цвят, който е любим на хората търсещи себеутвръждение и самочувствие. Тези, които избягват зеленото в гардероба си се страхуват от трудности. Тъй като това са основните цветове, за тях вече има изследвания и доказани заключения. Другите цветове, които се получават при смесване на няколко нюанса са по-малко изследвани. Въпреки това е известно, че оранжевото е цветът на мечтателите и авантюристите, розовото изразява нуждата от доброта и внимание, а лилавото може да показва незрялост. Ако често сменяте цветовете в гардероба си, това говори за промени в състоянието и нуждите ви в определени етапи от живота.

 Червено

Това е цветът на хората с избухлив характер, които са разговорливи и темпераментни. Онези, които избягват червеното са стабилни и държат на неприкосновеността на личния им живот, но липата на червено в гардероба говори и за умора и изтощение.

Кафяво

Това е консервативен цвят, който говори за силен фокус върху семейството и традиционализъм. Преобладаващо кафяво в гардероба показва радост от малките неща, но също може да значи психическа умора.

Жълто

Този цвят говори за мир, лекота в общуването и интелигентност. Хората, които предпочитат този цвят са отворени, общителни и смели. Ако жълтото напълно отсъства в гардероба, това показва липса на енергия, песимизъм и трудности в общуването.

dressyou_second_hand_cvetove_yellow

 Черно

Черното е цветът на несигурните хора. Този елегантен цвят говори за затвореност и интровертност.

Сиво

Сивото е изборът на разумните, но недоверчиви хора. Цветът се ползва като бариера към външния свят.Сиви дрехи избират хората, които не искат да се открояват, а да се сливат с тълпата. От друга страна, тези които не харесват сивото са доста импулсивни.

Следващият път, когато пазарувате, обърнете внимание, кои цветове ви привличат. Различни ли са те от това, което вече преобладава в гардероба ви? След това отново проверете какво говори избора ви за вашето психологическо и физическо състояние.

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response