close
Woman in chamomile field

Смяната на сезоните се отразява не само на гардероба ни, но изисква и специални грижи за кожата. С повишаването на температурите, нуждите на кожата ни се променят.

кожата през пролетта

През зимата тя е подложена на доста стрес заради студа, вятъра и сухия въздух. В този период кожата се нуждае най-вече от добро подхранване и защита, за да не е отпусната и суха. С топлото време идва необходимостта от по-дълбоко почистване, тъй като кожата започва да отделя повече себум, както и от овлажняване и защита от слънцето.

Представяме ви няколко основни стъпки, с които да се погрижите за здравия и свеж вид на кожата през пролетта.

Почистване

Това е една от основните и най-важни стъпки в грижите за кожата през всеки сезон. Почиствайте старателно сутрин и вечер с освежаващ и лек продукт с хидратиращи съставки. Най-подходяща е почистващата пяна за лице, която не изсушава. Подберете продукт, който съдържа естествени компоненти.

почистване на кожа

Ексфолиране

През зимата обновяването на клетките се забавя, затова тя изглежда повяхнала. Бавно, летният тен също избледнява и изчезва. Новият сезон трябва да започне с „нова“ кожа, премахнете мъртвите клетки и стимулирайте появата на нови, за да бъде кожата ви сияйна. Ексфолиацията прави кожата чиста и свежа като предпазва от замърсяване и я оставя да диша. Препоръчва се да ексфолирате поне два пъти седмично с нежна формула, която да е лека и да не предизвиква допълнително изсушаване. Ако харесвате натуралната, домашна козметика опитайте да ексфолирате с кафява захар, примесена с малко зехтин.

хидратация

Хидратиране

През пролетта кожата трябва да се хидратира ежедневно и това е абсолютно задължително. Докато през зимата ползваме плътни и дълбоко подхранващи продукти, през топлите сезони е време да ги заменим с такива с по-лека консистенция, която не запушва и не натоварва кожата. Такива продукти й дават свежест, еластичност и блясък. При къпане не използвайте гореща вода, тъй като тя изсушава, по-подходяща е хладката вода. Нанасяйте дневен и нощен крем и винаги слагайте лосион след баня. Пийте много вода и яжте повече свежи плодове и зеленчуци, това също помага за хидратирането на кожата.

Подхранване

Зимата изтощава организма ни, а с това страда и кожата. Включете различни видове подхранващи маски към грижите за вашата кожа за да й осигурите ценни за нея вещества. Можете да редувате изпитани домашни маски с готови козметични продукти срещу дехидратация, отпуснатост и липса на блясък.

Защита

Макар че слънцезащитните продукти трябва да се ползват през цялата година, много от нас не ги прилагат през зимата, като изключим ходенето на планина и карането на ски. През пролетта обаче, слънцезащитата става задължителна, тъй като слънцето става по-силно. Запасете се с надежден продукт, най-добре с SPF 30, който да предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи. Можете да изберете формула, която комбинира хидратация и слънцезащита. Нанасяйте преди ежедневния крем.

целулит

Изглаждане

Пролетта е идеалният момент да се погрижите за целулита и да подновите борбата с неприятната портокалова кожа. За целта, приемайте много течности и използвайте антицелулитен продукт. Подходящи са маслата с люта чушка или друг загряващ компонент, както и разтривките с утайка от кафе или продукти на база на кофеин, които стягат кожата и помагат за разграждането на мазнините.

Натурални продукти и техники

Идването на пролетта е много подходящ момент да включите маските за лице в козметичния си ритуал. Подберете подходящата маска в зависимост от типа кожа. Можете да забъркате маска за лице и у дома с продукти като мед, зехтин, кисело мляко, яйце. Използвайте натурални овлажнители, които хидратират кожата и изглаждат бръчките. Добър вариант са маслата от арган, шипка, кокос, жожоба. Освен директно прилагане върху кожата, може да сложите няколко капки от тези масла в крема или лосиона за лице и тяло или да нанесете преди душ.

Приспособяването на грижите за кожата към сезона е много важно. Зимният студ и сухият въздух ще бъдат заменени от влажно и слънчево време като и двете имат ефект върху кожата.  Трябва да намерите правилния баланс в грижите за нея за да може да се възстанови и да изглежда добре. Надяваме се нашите съвети да ви помогнат да обогатите разкрасителния си ритуал през пролетта!

 

Tags : грижа за кожатаполезни съветипролет
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response