close
златист грим

През топлите сезони гримът в повечето случай е минимален, въпреки това, следващите месеци изобилстват от специални поводи, в които можете да покажете интересна, различна и цветна визия.

Намирането на подходящи сенки за очи не е лесна задача още повече, когато всеки сезон модата и актуалните нюанси се променят. За съжаление това, което е модерно не отива на всеки. Затова изборът на грим трябва да е съобразен не само с модните тенденции, а и с характерните черти и особености на лицето.

грим за очи

При избора на грим най-важни са цветът на кожата, очите и дрехите. Тъй като сенките за очи са в непосредствена близост до окото, е добре да съобразим цветовете за да отворим и подчертаем погледа. Ако цветът, който сме избрали е подходящ, очите ще изпъкнат и погледът ще озари лицето.

За да улесним избора ви, подбрахме за вас нюансите, които отиват на различните цветове очи.

Кафяви очи

Кафявите очи са загадъчни и им отиват всякакви цветове сенки. Ако търсите драматичен поглед, опитайте с опушен грим в черно или сиво. За по-натурална визия можете да се спрете на кафявата гама – карамел, охра, бежово, шоколадово и опушено кафяво. За романтичен и женствен макиаж наблегнете на розовото със златист блясък, а за свежа, лятна визия изберете зелено или светло синьо.

Сини очи

Сините очи изискват нежен грим. Ако сложите сини сенки, ще накарате очите да заблестят. Избягвайте черния молив или очна линия, а вместо тях изберете синьо. Цветовете кафяво и бронзово също отиват на сини очи. Интересен ефект се получава, когато сложите контрастни сенки за очи, например оранжево и розово. За вечерта заложете на перлени оттенъци в сребристо или златно. Подходящият цвят руж, който подчертава сините очи е цвят праскова.

зелени очи грим

Зелени очи

Ако искате да подчертаете зелени очи изберете цвят близък до нюанса на самите очи. Използвайте зелен молив или очна линия за долната час на окото. За опушен грим заложете на тъмнокафяво или черно в ъгъла на клепача. Ако търсите нещо по-атрактивно можете да опитате с виолетово или теменужен цвят. Ако пък искате да постигнете нежна визия, използвайте сенки за очи в цвят праскова или пепел от рози. За драматичен поглед комбинирайте бордо или пурпур с медено-златисти оттенъци. В чантичката ви с гримове трябва да присъстват и земните цветове като тъмнозелено и кафяво, които дават мекота на погледа. Цветовете, които най-малко подхождат на зелени очи са синьо и сиво.
Сиви очи

На много светлите очи, които бият към сиво отиват всякакви цветове сенки. Трябва да се избягват нюансите на кафявото и медното, тъй като те потискат светлия цвят и не му помагат да изпъкне. Можете да подчертаете окото със светла очна линия. Опушеният грим стои много добре ако искате да акцентирате върху светлия цвят на очите.опушен грим

Черни очи

Дамите с дълбоки, тъмни очи могат да се доверят на златистите сенки. Подходящи са също черното, тъмнокафявото, сребристото и тъмносиньото.

През пролетта и лятото избирайте гримове с лека консистенция, която няма да подразни кожата, да стои зле при изпотяване или да запушва порите. През топлите сезони минималният грим е препоръчителен.  Ако ви предстои повод изберете светли цветове, които са подходящи за вашия цвят очи.

Надяваме се да сме ви вдъхновили да добавите някой нов цвят към чантичката си с гримове. Независимо какви са очите ви помнете, че ако акцентът в грима ви  е върху тях, устните трябва да останат максимално натурални.

Бъдете смели и креативни в грима си, и опитвайте нови, интересни цветови съчетания!

 

 

Tags : гримочен грим
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response