close
Полезни съвети

DIY – няколко бързи и лесни идеи, които ще ви помогнат да съживите старите дрехи

DIY

Do It Yourself – Направи си сам

 

Представяме ви няколко прости начина, да вдъхнете нов живот на старите дрехи. Необходими са малко сръчност, въображение и много желание! Съвсем лесно, достъпно и с малко средства, можете сами да изработите супер актуална и модерна дреха благодарение на секън хенд предложенията ни

 

Направете скучната си тениска интересна и забавна, като разпечатате на дебел картон картинка по избор и изрежете контурите или използвайте готов шаблон, поставете шаблона, където желаете апликацията и  напръскайте със блестящ спрей и готово – вече имате съвсем различна тениска! В сайта на DressYou.bg предлагаме голямо разнообразие от едноцветни тениски, които може да обновите!

  • Къси дънки с акценти на задния джоб. Необходими са ви няколко цветни, блестящи и дантелени ленти, които може да откриете във всеки магазин за шивашки материали. Изрежете според размера на джоба и залепете с лепило за текстил или топъл силикон. Разгледайте предложенията за къси дънки в сайта DressYou.bg!

 

Блуза с интересен гръб. Необходима ви е памучна или трикотажна блуза и ножица. Сложете блузата на равна повърхност и с креда отбележете местата, които ще отрежете – деколте, ръкави и гръб. След като изрежете деколтето и ръкавите, както е показано на снимката, сгънете блузата с тегелите един към друг (виж фиг. 2), изрежете прави линии, като внимавате да не стигате до края и с всяка следваща намалявате размера (фиг. 3 и 4). Издърпайте с пръсти лентите да се усучат и направете примка на първата лента, след това заплетете както е показано.

Модерна рокля/туника. Разгледайте онлайн магазинът ни и изберете обикновена мъжка тениска или туника в по-голям размер, отбележете местата, които ще режете с креда и отрежете, както е показано на снимката по-горе. Вече сте направили ръкавите по-къси и имате горна и долна част. Отпред на горната част ниско долу, направете прорез, а долната част отпред срежете около 5 см. След това завържете долната за горната част, както е показано на фиг. 5. Лесно, нали?

  • Дънки с цветни крачоли. Ние предлагаме огромен избор от най-различни модели и размери дънки, ако искате да имате оригинални дънки с цветни акценти, вижте нашата идея за DIY. Изберете любим чифт дънки, купете си поне 3 цвята текстилни бои, четка и тиксо. С помощта на тиксото залепете така, че да образувате геометрични фигури, както е показано на снимката, след като формите ви харесат подберете боите, така че да си подхождат и боядисайте. След като изсъхне, отлепете внимателно тиксото. Със сигурност вие ще притежавате единствен и уникален модел дънки, които са в топ тенденциите за сезона!
  • Асиметрична флорална пола. Обикновена и демоде дълга пола с висока талия, искате да я обновите и да я направите модерна и актуална. Това е напълно възможно! Изберете категория дамски поли в сайта ни, след което с няколко лесни стъпки създайте своя единствен, любим модел пола. Отбележете мястото, което ще режете с креда и отрежете както е показано на първата снимка. Съчетайте полата с къс топ и боти! Надяваме се да сме ви били полезни и да погнем да обновите старите дрехи, като създадете уникални модели, а в същото време сте опазили природата, чрез рециклиране!
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response