close
Полезни съвети

7 съвета за подреждане на багаж

podrejdane_na_bagaj_dressyoubg

Всички обичаме да пътуваме, но събирането на багажа може би е един от трудните моменти, в които трябва да сме организирани и да взимаме решения за това какво да вземем и какво не. Подготвили сме за Вас няколко съвета, които смятаме, че ще бъдат много полезни за следващото Ви пътуване или дългоочакваната лятна почивка.

1. Вакуумни торби

Изключително удобни и практични, вакуумните торби побират доста и заемат малко място. В тях сложете всички по-обемни дрехи, хавлии и всичко друго, което няма проблем да бъде вкуумирано.  Някои от тези типове торби се вакуумират с прахосмукачка, а други просто се затварят, но и в двата случая са много лесни за употреба. Сложете ги на дъното на куфара, за да спестите място.

 2. Подбор на дрехите

Колкото по-добре организиран е гардеробът Ви, толкова по-лесно ще изберете дрехи за багажа. Освен основните неща като бельо и нощница, е важно да помислите какво Ви предстои и в какво бихте се чувствали най-удобно. Комфортни дрехи за разходка, за излизане вечер, за пътуване в автобус или самолет и т.н. Вземете дрехи, които се комбинират добре по цветове, и които често носите заедно. Така ще си спестите мислене за това кои неща да комбинирате всеки ден. Не забравяйте и универсални дрехи като жилетките, тъй като те могат да се носят при всякакви случаи и да изглеждат еднакво добре, а освен това не заемат много място и са идеално решение, когато захладнее. Избирайте дрехи от материи, които не изискват гладене.

3. Мини козметика

Вземете със себе си малки опаковки или тестери от козметиката, която ви е нужна. Във всяка аптека или дрогерия можете да намерите умалени разфасовки шампоани, кремове за лице и всякакви други неща на достъпна цена. Тези малки опаковки са направени именно за път и ще заемат много по-малко място от нормалните размери на туби и шишета шампоан, крем, балсам и т.н. Разбира се, можете да се снабдите и с необходимата козметика на място. Можете да закупите лосион за слънце или шампоан, когато пристигнете.

4. Използвайте обувките

Обувките се пренасят трудно, за това е важно да ги използваме оптимално. Напъхайте чорапите в обувките и ще спестите място за други неща.

5. Място за дребните бижута

Всеки взима в багажа си някакво лекарство, дори да е само за главоболие. Използвайте кутийката, за да съберете в нея и дребни бижута като обици, така те няма да се разпилеят или повредят в багажа ви. Ако пазите кутийки и шишета от лекарства те са идеални за дребни неща като клечки за уши, ластици и фиби, пръсетни и други дреболии, които взимаме на път.

6. Дрехи без гънки

Носенето на ютия не е опция, особено когато пътувате със самолет и багажът е ограничен. Гладенето е скъпа услуга и в хотелите, затова е важно да подберете дрехи, които не се мачкат толкова и да ги сложите в найлонова торба в багажа. Така те ще останат без гънки дори след пренасянето. Ако отивате на бизнес пътуване този трик ще ви спести притеснения за това, че дрехите ви са намачкани в последния момент.

7. Дрехи на руло

Навийте дрехите на руло и те ще заемат двойно по-малко място, колкото по-стегнато е, толкова по-малко площ заема. Можете да използвате този трик за всякакъв тип дрехи. Не е нужно да жертвате много неща на път и всеки път да мислите какво можете да вземете и какво не. Оптимизирайки багажа си, ще можете да вземете всички необходимо за едно вълнуващо пътуване.

Приятен път!

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response