close
Дамска мода

Коя е най-подходящата чанта за лятото?

beach-bag_dressyou

Чантата като аксесоар

Телефон, документи, слънчеви очила, червило, а трябва място и за слънцезащитен крем, портмоне и куп други неща. В дамската чанта винаги има всичко, независимо от сезона. Но коя е най-подходящата чанта за летния сезон, в който правим толкова различни неща? Чантата говори много не само за характера и стила на всяка дама, но и за начина й на живот.От заетите работещи момичета с големи чанти, в които побират всичко за деня, до мацките, на които им стига малък клъч за вечерта, всички те избират чантата си много внимателно. В гардероба ни често има много от тях за различните визии и поводи. Общо взето, чантата е не само аксесоар, но и важна част от тоалета и ежедневието ни. В тази статия сме събрали няколко от основните видове чанти, без които не можем през лятото.

Плажна чанта

Прозрачна, сламена или от плат, плажната чанта е нашият верен спътник на морето. Обикновено я съчетаваме или с банския, с някой от аксесоарите  или с плажната рокля. Тази чанта трябва да е достатъчно голяма да събере всичко необходимо за плажа, със здрави дръжки и достатъчно свободна да побере и по-обемни предмети като хавлии например. Избирайте плажни чанти от издръжливи материи, които няма да се повредят от слънцето и пясъка и такива, които не се цапат лесно. При избора на плажна чанта, можете да сте по-смели и да изберете ярки нюанси и весели мотиви.

Парти Клъч

Лятото е изпълнено със събития на открито, партита, вечери и забавления затова удобният и компактен клъч е незаменим. Тази чанта може да е във форма на плик или малко по-обемна, но е идеалният избор за излизане вечер. Чантата клъч побира най-необходимото и е изискан аксесоар към всяка визия. Можем да изберем ярък, изпъкващ цвят или класическо черно. Модерни са също пастелните, неонови, металически и дори материите с  блясък.

Раница

Удобна, практична и модерна, раницата  е добър избор не само за разходки в гората, а дори в градска среда. Тя може да бъде с бохо мотиви или да е изчистен кожен модел с връзки, но ще улесни живота ви наистина много. Раницата ви дава възможност да носите повече неща, без да усещате тежест в раменете и е наистина функционален избор, ако сте решили да почивате на планина или имате да свършите много неща през деня. Разбира се, недостатъкът на раницата е, че трябва да я сваляте всеки път, когато искате да извадите нещо.

Градска чанта

Въпреки че би ни се искало, не можем да оставим града за цяло лято и да избягаме на морския бряг. Ако голяма част от летните месеци минават в градска обстановка, е добре да подберете средна по-размер чанта с класическа форма. Добър избор са също кожените или текстилни чанти тип куфар. С такава чанта ще изглеждате еднакво добре в офиса и навън с приятели, за това моделът трябва да е по-класически и универсален.

чанта за град

Чанта за път

Лятото е сезонът на пътуванията, а коя от нас не иска да вземе колкото се може повече? Дамската чанта обикновено се допуска безплатно при пътуване със самолет. Разбира се различните авиокомпании имат различни изисквания за размера и теглото, но при повечето дамската чанта може да бъде по-голяма от  тази, която носим всеки ден. За това една по-обемна чанта би събрала дори още  мъничко допълнителен багаж. Важното е да изберете чанта, която да направи пътя по-удобен и приятен. Ръцете Ви трябва да са свободни, за да правите снимки на местата, които посещавате. Освен това чантата трябва да е достатъчно голяма, но добре подредена, за да намирате бързо неща като документи, телефон или пари. Добра опция за път са и моделите, които минават през кръста.  Практичността е първото нещо, което трябва да следите при избора на чанта за път. Спрете се на вариант от лека  материя, с много джобове и стабилна изработка.

Лаптоп чантата

Тази чанта все по-убедително се нарежда сред един от аксесоарите, не само в дамския гардероб. Тъй като лаптопът е почти навсякъде с нас, особено в работното ежедневие е добре да подберем  чанта, която пасва на визията ни. Изборът на лаптоп чанта може да е продиктуван от цветовете в гардероба Ви и тези, които носите най-често.

Бъдете стилни и в същото време практични през лятото, за да му се насладите напълно. Изборът на най-подходящата чанта за нуждите Ви през динамичния летен сезон е важна стъпка към удобство, практичност и добър завършек на визията.

 

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response