close
Разни

Как цвета на дрехите влияе върху настроението

DressYoubg_Orange

Как въздействат цветовете?

Различни неща влияят върху разбирането ни за цветовете. Природата, обичаите, собствената ни култура и среда. Известен факт е, че например червеният цвят увеличава пулса ни. Когато, обаче трябва да избираме дрехи, правилните цветове могат не само да ни накарат да изглеждаме добре, но и да повлияят по определен начин на настроението ни.

Предлагаме ви да разгледате какви емоции предизвиква всеки цвят и да имате това предвид при покупката на следващото попълнение в гардероба си.

Червено

Червеното не е лесен цвят за избиране. Той има много нюанси и е важно да подберете точно този, който отива на вашия тип кожа. Тоалет в червено ще увеличи вашето самочувствие и ще ви накара да изпъкнете. Дали ви харесва да сте център на вниманието е друг въпрос. По света, червеният цвят се свързва със страст и опасна привлекателност. В Индия това е традиционният цвят за булчинските рокли. Комбинацията червено и черно е класика в модата, но можете да съчетаета червеното и с бежово, бяло и меки цветове.

Жълто

Според модните стилисти този жив и енергичен цвят скъсява дистанцията между хората. Но, както и с червеното, тонът има голямо значение, за да пасне добре с тена на кожата. Ако не сте сигурни в избора, пробвайте жълто в комбинация с различни аксесоари и панталон или пола в различен цвят.

Синьо

Противоположно на червеното, синьото намалява пулса и успокоява. Това е цвят на спокойствието и позитивното настроение, за това е подходящ избор за първа среща както и за бизнес разговори. Ако нюансът е прекалено тъмен можете да го освежите с неутрални и светли цветове. Синьото се комбинира чудесно с жълто, червено, кафяво, бяло и т.н.

Зелено

Още един цвят, който може да бъде успокояващ, но и зареждащ в същото време. Зеленото също има много нюанси и изборът не е лесен. Ако го ползвате като акцент, комбинирайте с неутрални цветове аксесоари. Опитайте комбинацията от нежно зелено с ярки бижута или шапка. При зеленото е много лесно да се получи прекалено натруфена комбинация, защото цветът е доста взискателен откъм комбинации, затова го използвайте с мярка.

dressyou_cvetove

Виолетово

Този цвят дава усещане за самочувствие, увереност и богат опит. Добър избор за интервю за работа. Стилистите казват, че лилавото ви прави да изглеждате по-възрастни, но в същото време не позволява визията  да е скучна. Комбинирайте виолетов тоалет с пастелни цветове и ще получите елегантна и интересна визия.

Черно

Цветът, който отива на всички! Когато говорим за черното в модата, знаем, че то ни прави да изглеждаме по-слаби. Черното създава впечатление за изисканост, но с него можем да изглеждаме и доста уморени. За да сте сигурни, че черният тоалет ви кара да изглеждате стилни, а не скучни, комбинирайте с едри, цветни аксесоари, които да създават ярък контраст.

Оранжево

Един цвят, който комбинира жизнерадостта на жълтото и дълбочината на червеното. Този цвят събужда креативноста и желанието за действие. Носете оранжево със студени или неутрални цветове например черно, синьо, бяло.

Изборът на цветовете говори много за нас като личности както и помага да изградим стила си на обличане. Бъдете цветни, енергични, със самочувствие и добро настроение и нека цветовете ви помагат за това всеки ден.

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response