close
Полезни съвети

Как най-правилно да съхраним дрехите и аксесоарите?

dressyou_syhranenie

7 Идеи за съхранение на дрехи и аксесоари

Сезоните се сменят и вече е време да помислим как да подредим и организираме гардероба си. Колкото по-добре се справим с тази задача, толкова по-малко време и усилия ще ни отнема обличането сутрин и стягане на багаж за път. Съхранението е едно от най-важните неща за да запазим дрехите и аксесоарите в добър вид за дълго време. Никой не иска да види любимата си чанта или сако смачкано до неузнаваемост. За това сме ви приготвили 7 практични идеи за това как да съхраните по правилен начин дрехите и аксесоарите си.

1. Чанти

Напълнете чантите си с хартия или стари вестници преди да ги приберете за да запазите формата им. Най-добре е да ги съхранявате в кутии, за да не бъдат повредени от прах. Ако гардеробът ви позволява можете да ги закачите и от вътрешната страна на вратите му.

2. Обувки

Обувките също е добре да се напълнят с хартия или със специална форма за да не се смачкат. Подредете ги в пластмасови или текстилни кутии, за да ги запазите в добро състояние за следващия сезон. Платнените закачалки за обувки също са добра опция за организация на обувки. Най-добрият вариант е да подредите обувките в затворен шкаф.

dressyou_syhranenie_na_artikuli

3. Летни дрехи

Летните дрехи са лесни за прибиране и подреждане, тъй като заемат много по-малко място от обемните зимни дрехи. Ако гардеробът ви е малък и държите дрехи извън него, можете да ползвате вакуумиращи пликове, които влизат навсякъде, пестят място и побират доста дрехи.

4. Организация на гардероба по сезони

Един от начините да организирате гардероба си е по сезони и също така по цветове. Подредете дрехите за идващия сезон на най-удобното и достъпно място или на редовете в гардероба, който са на нивото на погледа. Дрехите от изминаващия сезон можете да организирате в горните или долни рафтове, тъй като няма да ви трябват веднага. Не забравяйте да отделите закачалки за поли и панталони с ръб, които биха запазили по-добре формата си висящи, отколкото сгънати.

5. Бижута

Подреждането на бижутата в кутии не винаги е най-доброто решение особено, когато става въпрос за колиета и гердани. Те се оплитат лесно, а и трябва винаги да са под ръка, когато се обличате. Можете да ползвате стара закачалка за стена или рамка за снимки с дунапренена или мрежеста част, където да могат да се закачат лесно обици, колиета и други бижута.

dressyou.bg_syhranenie_bijuta

6. Шалове

Когато дните застудеят, посягаме първо към топлите и меки шалове. Затова е важно те да не са смачкани и да са под ръка, когато ни потрябват. Една добра идея е да ги навиете върху закачалка за дрехи.Има и специални закачалки с халки предназначени за шалове, които се намират в магазините за домашни потреби и обзавеждане.

7. Връхните дрехи

Връхните дрехи биха могли да се приберат във вакуумиращи торби или на закачалки с калъф. Такива закачалки могат да се ползват и за съхранение на официални рокли или други дрехи, които се носят рядко. Особено важно е да предпазите връхните дрехи не само от прах, но и от молци. Кожените якета и палта изискват специални грижи и съхранение. Препоръчваме ви да ползвате дървени закачалки. Пластмасовите не винаги са достатъчно стабилни, а некачествена метална закачалка може да зацапа дрехите. Подредете гардероба си практично още в началото на сезона за да спестите време в ежедневието, да намирате всичко лесно и да имате представа точно от какво имате нужда, в случай, че решите да отидете на шопинг.

Не забравяйте да разгледате и предложенията на Dressyou.bg за есента!

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response