close
Полезни съвети

Как да избера шапка според формата на лицето?

dressyou_drehi_vtora_upotreba_shapki

Шапката – стилен и удобен аксесоар

Ако сте от онези хора, на които отиват всякакви шапки, сигурно студените сезони са ви любими. Но дори и да не сте, когато температурите паднат този аксесоар става задължителен. Добрата новина е, че разнообразието на модели е толкова голямо, че за всеки се открива по нещо. Освен традиционните шапки, които дори противниците на този аксесоар носят за да се предпазят от студа, на пазара има множество закачливи и интересни модели за всеки вкус. Шапката може да бъде изключително стилен и удобен аксесоар ако го подберете правилно. Важни са не само материята и формата, но и структурата на вашето лице.

Тази зима най-модерни ще са шапките от кашмир, вълна и кожа. В тази статия ще ви разкажем за това какви шапки отиват на различните по форма лица, както и ще ви покажем няколко модерни модела, заради които няма да съжалявате да пожертвате новата си прическа.

Шапка с козирка

Това не е традиционната спортна шапка, а такава с широка козирка и меко тяло. Тя може да бъде във милитъри стил или да е по-елегантна. Също така може да бъде кръгла в основата и с тясна козирка, което й придава ретро нотка. Ретро шапките от 70-80-те са модерни и днес. Тези аксесоари винаги придават женственост и финес на визията.

Мъжки модели

Ако искате да изглеждате секси и провокативна, заложете на мъжки модел шапка. Мъжкият плосък модел с прикрита козирка е много добър избор. Освен това се съчетава интересно с различни дрехи.

Жокейска шапка

Още един елегантен, ретро модел. Това е кръгла, дълбока шапка с лека козирка, която стои много стилно и аристократично.

Плетена шапка

Плетените шапки никога няма да излязат от мода. Можете да заложите или на кръгла, плетена шапка със структура или на мека такава с пискюл, която пада назад. Плетените шапки ви дават много свобода и с тях бихте могли да създадете интересни съчетания.

a_dressyou_shapka_drehi_vtora_upotreba

Шапка с периферия

Не можем без тях нито през лятото, нито през зимата. Синоним на елегантността, тези шапки ще са топ тенденция през идващия сезон. Изберете подходящата материя и цвят и вижте как тази шапка ще ви трансформира веднага.

Как да избера шапка според формата на лицето? Никоя шапка не ви стои добре? Може би просто не сте уцелили правилния модел според формата на лицето. Вижте кои модели са подходящи за вас.

Ако лицето ви е кръгло, заложете на шапка тип Федора,бере или трилби. Ярките цветове ще омекотят чертите на лицето, затова са препоръчителен избор. На дами с квадратно лице отиват заоблени шапки тип Клош. Определено трябва да се избягват шапките с козирки, защото подчертават острите форми на лицето. За онези от вас с издължено лице са подходящи моделите, които балансират тази форма, а това са капелите и шапките с широка периферия.
Най-големите щастливки сред нас са дамите с овално лице, тъй като на тях им отиват всички модели шапки.

Надяваме се да сме били полезни при избора на шапка за този есенно-зимен сезон. Не забравяйте да разгледате предложенията в категория „Шапки“ на Dressyou.bg!

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response