close
шоколад

Уханията афродизиаци

Романтиката и любовта са буквално във въздуха през месец Февруари, затова решихме да споделим с вас ароматите, които се смятат за афродизиаци. Неслучайно, думата афродизиак се свързва с гръцката богиня на любовта Афродита.

Уханията са много свързани с романтиката. Споменът за парфюма на партньора остава с нас за дълго, и когато се връщаме мислено в тези моменти усещаме прилив на емоции. Случвало ли ви се е да се обърнете след някого само заради хубавия аромат на парфюма му? В този смисъл уханията могат да се смятат за афродизиаци, тъй като имат влияние върху нас, стимулират ни и предизвикват емоции и желания.  Също така ароматите въздействат върху емоционалните центрове на мозъка и създават усещане за увереност и позитивизъм.

аромати афродизиаци

Ако сте решили да ароматизирате дома, който споделяте с любимия за романтична вечеря или търсите подходящ парфюм за подарък на партньора си тези аромати ще ви дадат много идеи. Приложението им е доста широко като може да се ползват за ароматизиране на дрехи, спално бельо, в свещи и масажни масла.

Не е нужно да ползвате скъпи ароматизатори или парфюми за да се потопите в магията на тези упояващи ухания, някои съставки, които имаме у дома могат да ни предразположат чудесно за романтика и интимност. Най-мощните афродизиаци са скрити в даровете от природата. Тези природни аромати ще подобрят романтичните ви преживявания, ще възбудят въображението и сетивата ви по неповторим начин.

Усещането за мирис е едно от основните сетива на човека. Различните ухания имат силата да променят настроението, физическото състояние и дори усещането ни за комфорт. Понякога ни е трудно да се спрем в забързаното ежедневие и да сме отворени за малко романтика и внимание.  Подбрахме за вас няколко аромата, с които да помогнете на себе си и половинката си да се отпусне и да се настрои на любовна вълна.

 

 

Ванилия

 

Ароматът на ванилия отпуска тялото и сваля нервното напрежение, справя се с негативни емоции като гняв и раздразнителност и ви изпълва с фантазия и оптимизъм. Ванилията и канелата действат релаксиращо на дамите.

шоколад

 

Кой не обича това сладко и плътно ухание, а и мекият вкус на любимото лакомство. Шоколадът задейства зоните от мозъка свързани с щастието и удоволствието.

 

Тиква

Ароматът на печена тиква влияе стимулиращо на силния пол. Време е да му приготвите вкусен десерт с печена тиква.

 

Кафе

Познатата приятна миризма, която ни събужда сутрин. Уханието на кафе дава сила и ни вдъхновява да бъдем по- чувствени и бодри.

лавандула

Бергамот

Ароматът на бергамот развихря фантазията и въображението, а и ни помага да спрем да мислим и да се отдадем на чувствата.

 

Лавандула

 

Лавандулата е известна със своя успокояващ ефект, който ни облекчава и ни предразполага да си отдъхнем от ежедневните тревоги.

 

Жасмин

 

Нежен и женствен, това е един чувствен аромат идеален за романтични поводи.

 

essential oil for aromatherapy

Сандалово дърво

 

Един магически, ориенталски аромат, който носи релаксация. Действа упояващо и внася нотка екзотика и мистика.

 

Иланг-Иланг

 

Този аромат премахва притеснението и напрежението и увеличава вълнението между влюбените.

 

Мускус

 

Един много използван в парфюмерията аромат, който изостря чувствата и желанието.

 

Роза

Цветен и нежен аромат, който в правилната комбинация създава усещане за чувствена романтика.

 

Подходящото съчетание от аромати създава чувство на радост и еуфория, което ни предизвиква да фантазираме и да се отпуснем. Тялото и духът ни са с нагласата за предстоящи хубави усещания.  За пълна релаксация и създаване на настроение, добавете тези ухания във ваната или се насладете на ароматен масаж.

 

Пожелаваме ви приятни и ароматни моменти!

 

Tags : ароматерапия
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response