close
Полезни съветиРазни

Как да се справим с целулита в домашни условия

мед

Всяка една жена иска да има хубава фигура. Целулитът се явява проблем на много от нас, дори и на тези, не са с наднормено тегло. Проучвания показват, че 85 % от жените по света са засегнати в някаква степен от целулит. Причините за появата са наследствената предразположеност, неправилното хранене, дефицитът на колаген и хиалуронова киселина в организма, заседналият начин на живот, стресови ситуации на работното място и в дома, недостатъчен прием на вода, плодове и зеленчуци, богати на целулоза.

Как да се справим с появилия се целулит, без да даваме пари за професионални процедури и масажи? Има няколко начина, които можете да опитате в домашни условия, а като ги съчетаете и с повече движение, ще постигнете добри резултати за настъпващото лято.

Морска сол

морска сол

Много добър ефект на кожата оказва масажът с морска сол. Тя е добавка, която присъства в козметични маски, лечебни вани, пилинг процедури на цялото тяло. Нейната тайна е, че тя подобрява кръвообращението в засегнатите зони. Смесете  1 ч.ч. морска сол с 2 ч.л. етерично масло- бихте могли да използвате масло от розмарин или лимонена трева, като добавите и 2 ч.л. чист зехтин. Енергично масажирайте от глезените нагоре към бедрата с кръгови движения. След процедурата измийте и нанесете хидратиращ лосион.

кафе срещу целулит

Утайката от кафето се явява много добър ексфолиант за цялото тяло, а кофеинът в нея, стимулира нервните окончания в кожата. Той е съставка в повечето антицелулитни кремове и гелове. Можете да добавите към утайката от кафе няколо лъжици зехтин, мед, отвара от лайка, като се стремите да направите гъста смес, с която да обтриете тялото преди душ. Приятно е да сложите и няколко лъжици кафява захар, за допълнителен пилинг ефект. Изплакнете с хладка вода и нанесете лек лосион за тяло.

Детоксикираща вода

Drink Detox Vitamins Refreshment Lime Water

Приемът на повече течности оказва много добро влияние върху целия организъм. Отслабващо и антицелулитно действие има минералната вода с добавка на настърган джинджифил, лимон и мента. Сутрин преди работа, подгответе 2 бутилки по 700 мл, като си поставите цел да ги изпиете до края на работния ден.

Зеленчуци, плодове и ядки

 

грейпфрут

В менюто си наблягайте на зеленчуците и плодовете, сред които по-силно антицелулитно действие имат краставицата и грейпфрутът.  Не забравяйте и вкусните сурови ядки, които блокират приема на лош холестерол в тялото.

мед

Много полезен в борбата с целулита е детоксикиращият масаж с мед. Разтопете на водна баня няколко лъжици натурален мед и започнете нанасяне на проблемните зони. С отривисти леки пляскания- отлепване и залепване на дланите, извършете масажа. Отново се започва в посока отдолу-нагоре.  По този начин токсините излизат от кожата и се стимулира притока на кръв в засегнатите зони. Изплакнете само с вода и оставете кожата да „диша“ без да нанасяте нищо друго.

Гъба луфаексфолиране

Масажът с гъба луфа има свойството да стимулира кръвообращението и да подобрява кожната текстура. Докато се къпете обтривайте тялото с кръгообразни движения, като наблегнете на засегнатите от целулита зони. След баня нанесете стягащ лосион за тяло.

 

Зелен чай

зелен чай против целулит

Вместо кафе, сутрин пийте зелен чай. Той е много силен антиоксидант и спомага за изгарянето на мазнините. Има много добро влияние върху метаболизма, пречиства тялото и подобрява храносмилателните процеси. Зеленият чай стимулира производството на норадреналин, който изгаря натрупаните калории. Здравословната напитка неутрализира свободните радикали и има противостареещо действие. С приема на такъв чай ще подобрите тонуса си и ще избистрите ума при продължителна работа. Някои проучвания сочат, че зеленият чай има свойство да се бори и срещу раковите клетки. Прочистващото му действие е полезно за пушачите, защото изхвърля отпадните никотинови вещества от кръвта.

 

Tags : борба с целулитадетокскак да се справим с целулитамасажполезно
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response