close
Audrey-Hepburns-style-in-Breakfast-at-Tiffanys-7

Историята познава няколко жени, които притежават вродени класа и чувство за стил и една от тях е Одри Хепбърн. Английската актриса и балерина е най-известна с филмите си „Закуска в Тифани“ и „Моята прекрасна лейди“. Тя е поставена от Американския филмов институт на трето място в класацията „50-те най-велики филмови легенди”, а в модния свят е известна като една от най-елегантните жени на 20-ти век. Главният съвет, който тя ни е оставила, е: „Фокусирайте се над най-доброто, прикрийте най-лошото. Останалото са просто детайли.“. Ето и останалите 10 урока, които можем да научим от нея и филмите ú:

Дълбоко изрязани ръкави

Романтичната комедия „Сабрина“ донася награда „Оскар“ на дизайнера на костюмите Едит Хед и налага „запазената марка“ на вида на Одри Хепбърн. Тя избира известния испански дизайнер Кристобал Баленсиага да направи роклята ú, но той отказва да участва. И така една от най-известните черни рокли, тази с четвъртито изрязани рамене, е измислена от не по-малко известния френски моден дизайнер Юбер Живанши. Одри се сприятелява с него и носи дрехите му както на екрана, така и в реалния живот.

look-4

А-силует

Друг забележителен филм на Одри Хепбърн е „Клоунско лице“. В него моден фотограф (Фред Астер), я въвежда в света на модната индустрия. И в този филм актрисата носи рокли без ръкави с А-силует на модните къщи Диор и Живанши, отново с дълги до лакътя ръкавици, с което затвърждава славата си на стилна модна икона. Подчертаването на идеалната женска фигура се превръща в един от основните детайли в стила на Одри.

Бижутата на Тифани

Благодарение на един от най-емблематичните филми в историята на киното – „Закуска в Тифани“, Одри Хепбърн се превръща във въплъщение на образа на киноиндустрията. След екранизацията на романа на Труман Капоти, продажбите на бижута на „Tiffany & Co“ удрят тавана. Наниз с три реда перли, тиара и големи обици, дори в комбинация с обикновена рокля, се превръщат в знак за лукс и спонтанност. Хепбърн умело добавя Тифани към всекидневния си образ, учейки момичетата как да изглеждат естествено, дори и докато носят бижута за милион долара.

Тъмни очила

Един довършителен детайл към класиката и женствеността на Одри се явяват тъмните очила с плътна пластмасова рамка, каквито актрисата носи в „Обир в музея“. Със закачлива форма и орнаменти, тя ги носи не само във филмите, но и в ежедневието си, без значение дали е с широкопола шапка или със ски екип.

Audrey-Hepburns-style-in-Breakfast-at-Tiffanys-7

Шапките

Те са неизменна част от стила на Одри Хепбърн, независимо дали са с широка периферия или бомбета. Стилистката на актрисата Едит Хед се грижи те да не прикриват лицето, така че невероятните ú очи и скули да се открояват.

Бяла блуза

Тази най-проста и елегантна част от гардероба отваря широко поле за въображението, като същевременно поддържа високия стил. Още преди синкаво-белите блузи на Мезон Мартин Маргиела, актрисата демонстрира умението си да изглежда като една истинска дама дори и в дрехи от мъжкия гардероб. Във филма „Римска ваканция“ тя е облечена в бяла блуза, загащена в синя пола с широк колан. В основата на образа на Одри стои лесната небрежност, чувството, че този вид е създаден без колебание и все пак внимателно и компетентно. Умението ú да носи бяла блуза, леко навивайки ръкави, е нейният запазен стил. Стилистите често съветват да си купим бяла блуза като ключов елемент за целия гардероб и дават за пример начина, по който Хепбърн я носи като част от елегантни и грациозни тоалети.

 

Вталени жакети

Всяка жена трябва да притежава перфектния блейзер или жакет. Дали ще са класически плетени жакети или блейзери в стила на Ив Сен Лоран, изборът е неограничен. В „Обир в музея“ и „Сабрина“ актрисата се появява в строги женски тоалети, все едно току-що купени от известния универсален магазин Бергдорф Гудман. Когато избирате сакото на мечтите си, припомнете си как изглежда Одри Хепбърн в тези филми.

ah

Равни подметки и обувки без пети

Интересно е да се отбележи, че независимо с какъв тоалет е и каква сложна комбинация от детайли носи, актрисата успява да избягва затворените отзад обувки. Любимите ú модели са били с равни подметки и мокасини, с които тя е забелязвана дори и през лятото. Тя ги комбинира с къси панталони и класически тренчкот, както и с обемни вълнени палта.

Панталони „Капри“

Във филма „Следобедна любов“ Одри Хепбърн играе млада челистка, студентка в консерваторията. Точно като героинята си, и актрисата често е забелязвана да носи дълги до прасеца ¾ тесни панталони. Невероятно популярният модел е комбиниран с бухнали пуловери и леки копринени блузи. Най-трудната част е да се избере правилния модел на тези панталони, защото той може визуално да добави обем и да скъси краката. Основното правило е, че подгъвът на крачола трябва да се пада на най-тънката част на крака, като дължината може да варира от коляното до глезена.

Audrey-Hepburn

Черният цвят

Това винаги е бил любимият цвят на творческия елит. Цветът на елегантността и открояването от масата, той винаги е вълнувал въображението на известните модни дизайнери, насърчавани да подходят от друга гледна точка към правилата на цветовете и формите. Черните рокли на Одри Хепбърн са влезли в историята не само заради това, че са произведения на светила като Диор и Живанши, а и благодарение на умението ú да засенчи дори най-великолепните тоалети на филмовите звезди, украсени със сребро и злато, появявайки се в най-скромна черна коктейлна рокля. Изненадващо, но най-тъмният цвят от палитрата разкрива най-добре човешката личност.

Tags : модаОдри Хепбърнуроци
DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response