close
Любопитно

Кои са най-скъпите чанти в света?

Знаете ли, че… ?

  1. Най-скъпата чанта в света е оценена на 3,8 милиона долара. Тя носи приказното име „1001 нощи”. Това е най-скъпата чанта в света и е вписана в Книгата на Гинес със световнен рекорд. Сребърната чанта е покрита с 4,517 диаманта в жълти, розови и безцветни варианти, възлизащи на 381,92 карата. Необходими са били десет квалифицирани занаятчии и общо 8 800 часа ръчен труд, за да създадат този аксесоар – истински шедьовър на ювелирното изкуство.

 

  1. След нея в класацията е чанта с марката Birkin, с почерка на японската дизайнерка Ginza Tanakа. Основата на чантата е изработена на 100% от платина. За да е още по-впечатлявща, дизайнерката я украси с 2 000 диаманта и 8-каратов блестящ диамант с крушовидна форма. Както подвижната дръжка на чантата, така и диамантът могат да се използват отделно като гривна или огърлица.
  1. На трето място се нарежда чантата „Диамантена вечна класика” на Шанел със зашеметяващите общо 334 диаманта (общо 3,56 карата). Те са поставени върху 18-каратово бяло злато. Компанията Шанел са направили само 13 броя от тези чанти. Цената и е „само” 261 хиляди долара.

Страхотни са, нали? Можем само да се възхищаваме на тези изключителни постижения на модния дизайн и ювелирното изкуство!

За дамите чантата е важен аксесоар – практичен, необходим, но и изразяващ техния личен стил и индивидуалност. Този аксесоар е незаменим спътник в ежедневието и всяка жена знае, че визията й няма да бъде завършена без дамската чанта!

Добрата новина е, че за да освежиш визията си не ти е необходимо цяло сътояние, защото

DressYou

The author DressYou

В онлайн магазин DressYou.bg предлагаме секънд хенд дрехи и аксесоари на водещи марки в модния бранш, с високо качество и доказан произход от Западна Европа. Нашите консултанти ще Ви съдействат при осъществяване на поръчката и ще получите избрания от Вас артикул в рамките на 3 работни дни, на посочен от Вас адрес.

Leave a Response